avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legal sa deschid/inchid firma din 3 in 3 luni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legal sa deschid/inchid firma din 3 in 3 luni

Buna!
Am o problema. Am o firma veche care anii trecuti a "mers" foarte bine avand o cifra de afaceri destul de mare. Anul acesta au scazut vanzarile plus s-a introdus impozitul forfetait. Am suspendat activitatea firmei vechi si am deschis o noua firma preluand toti angajatii si toate bunurile mai putin o autoutilitara achizitionata in leasing pentru ca cei de la compania de leasing mi-au cerut o taxa pentru transcriere + marirea ratei cu peste 100 euro/luna. Asa ca m-am gandit sa suspend activitatea si sa redeschid firma din 3 in 3 luni pentru a putea inregistra factura de leasing si pentru a depune declartiile trimestiriale. Astfel, as plati 400 lei deschis/inchis firma, dar as scapa pe impozit peste 3000 lei/ trimestrial. ESTE LEGAL CEEA CE VREAU SA FAC? Dca vine ANAF sau garda financiara in control sunt pasibil de ceva amenzi?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:05, 26 Septembrie 2009
In mod cert sunteti pasibil fiindca aceasta practica va fi usor de dovedit ca este folosita pentru a eluda plata impozitului !
Iar cei de la Administratia Financiara vor sesiza cu siguranta ANAF si GARDA FINANCIARA.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sa deschid/inchid firma din 3 in 3 luni bbn_1982 bbn_1982 Buna! Am o problema. Am o firma veche care anii trecuti a "mers" foarte bine avand o cifra de afaceri destul de mare. Anul acesta au scazut vanzarile plus ... (vezi toată discuția)
Un raspuns, va rog! nicoletaandrei35 nicoletaandrei35 Buna ziua,ma numesc Nicoleta si am si eu o nelamurire la care sper sa primesc raspuns. Pana acum doi ani am avut o firma (andreea srl) cu un bun prieten si ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma inactiva razvandiaconu razvandiaconu Buna ziua, Va contactez pentru a va cere sprijinul in urmatoarea problema: Am o firma deschisa in 2007 pe care nu am avut niciun fel de activitate pana acum. ... (vezi toată discuția)