Buna!
Am o problema. Am o firma veche care anii trecuti a "mers" foarte bine avand o cifra de afaceri destul de mare. Anul acesta au scazut vanzarile plus s-a introdus impozitul forfetait. Am suspendat activitatea firmei vechi si am deschis o noua firma preluand toti angajatii si toate bunurile mai putin o autoutilitara achizitionata in leasing pentru ca cei de la compania de leasing mi-au cerut o taxa pentru transcriere + marirea ratei cu peste 100 euro/luna. Asa ca m-am gandit sa suspend activitatea si sa redeschid firma din 3 in 3 luni pentru a putea inregistra factura de leasing si pentru a depune declartiile trimestiriale. Astfel, as plati 400 lei deschis/inchis firma, dar as scapa pe impozit peste 3000 lei/ trimestrial. ESTE LEGAL CEEA CE VREAU SA FAC? Dca vine ANAF sau garda financiara in control sunt pasibil de ceva amenzi?
In mod cert sunteti pasibil fiindca aceasta practica va fi usor de dovedit ca este folosita pentru a eluda plata impozitului !
Iar cei de la Administratia Financiara vor sesiza cu siguranta ANAF si GARDA FINANCIARA.B-)