avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informatii spatii verzi din jurul blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informatii spatii verzi din jurul blocurilor

Bună seara.Mă scuzați ca deranjez. Am dori să știu dacă e legal ca în spațiul din spatele blocului sa se planteze flori.mai mult din 3/4 din parc e ocupat de florile vecinilor Eu am 2 copii și nu au voie sa se joace în spațiul ,verde cat a mai rămas din el deoarece vecinii nu îi lasă pe motiv ca le rupe.Eu la un copil de un an jumate nu îi pot explica ca trebuie sa se joace pe câțiva metri de verdeata .Toate blocurile din jurulume meu au spațiu verde unde se pot juca copii ,sa pui o pătură Sa poata sta și ei sa se joace.Vă Mulțumesc și sper sa se găsească o rezolvare.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:42, 4 Iulie 2017
Parerea mea e ca spatiul verde de langa bloc, nu e spatiu de joaca pt copii- acuma, nu stiu cat e de lat, insa nu mi se pare ok ca cei mici sa se joace - cu tot ce implica asta, sub geamurile vecinilor.
Oricum, e spatiu public, asa ca accesul va e permis ca si celorlalti.
aveti un topic asemanator in link

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
De regula terenul din jurul imobilelor de locuit in comun,apartin domeniului public,respectiv nu pot fi utilizate exclusiv de catre un proprietar,nu pot fi ingradite
Aspectul ca proprietarii inteleg sa intretina,sa curete ,sa gospodareasca domeniul public,sa sadeasca flori,nu constituie fapta prevazuta de legea penala si este apreciata de multe autoritati publice centrale si locale care in acest mod sunt degrevate de obligatia intretinerii acestor spatii
Situatia cu care va confruntati ar trebui solutionata cu intelegere si cu toleranta pentru ca legal domeniul public nu poate fi utilizat fara acordul primariei,astfel ca ar trebui sa existe intelegere intre cei care gospodaresc terenul respectiv si cei care doresc un spatiu de joaca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde 07Tan 07Tan Au voie copii (3-4) din bloc sa se joace ocazional cu mingea in sfertul a spatiului verde de langa bloc ? In zona nu exista spatiu special amenajat ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)