avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Distrugere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Distrugere apartament

Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj fără acoperiș.De mai bine de un an am anunț verbal administratorul că se infiltrează apa de la terasa blocului.Iarna aceasta terasa s-a deteriorat și mai tare așa că la cea mai mică ploaie îmi ajunge toată apa in apartament.In luna martie am făcut și o sesizare scrisă însă nu au luat nici o măsură,tot amână de pe o săptămână pe alta insa nimic concret.Am parchetul distrus,pereții la fel,a început să apară și mucegaiul.Ce ar trebui sa fac,la cine să apelez?In instanta ar fi o rezolvare însă este de durată și cred că se dărâmă pereții până la urmă.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:33, 4 Iulie 2017
Solutia cea mai rapida si fara bataie de cap cu asociatia este o polita de asigurare facultativa. Veti fi si despagubit iar de toata povestea se va ocupa asiguratorul.
Alta solutia ar fi sa va reparati pe propria cheltuiala terasa si apoi recuperarea cheltuielilor in instanta daca asociatia nu vrea sa achite.
Sesizati serviciul relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este facor decizional si care are competenta sa dispuna in cadrul comitetului executiv necesitatea executarii de reparatii la partea comuna
Administratorul de imobil indiferent cat de interesat sau de amabil este,este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Avand in vedere costurile apreciabile pe care le implica o lucrare de hidroizolatie terasa,lucrarea trebuie sa fie dispusa de adunarea generala care trebuie sa identifice si sursa de finantare
Initial desfasurati demersuri pentru probare infiltratii si prejudicii cauzate la apartamentul dv
Realizati planse foto,inregistrari,incheiati PV
Conditionat de posibilitatile dv financiare,puteti incerca sa incheiati formalitati cu asociatia de proprietari prin care initial dv sa executati hidroizolatia terasei,costurile urmand sa le recuperati de la asociatia de proprietari care sa le repartizeze tuturor proprietarilor
Serviciul de sprijinire si de indrumare asociatii de proprietari/locatari poate eventual sa comunice asociatiei sa execute lucrarea -dar daca nu exista interes din partea conducerii,daca nu exista fonduri la indemana,interesul dv nu se poate materializa,mai alrs ca astfel de lucrare implica costuri mari,trebuie hotararea adunarii generale,licitatie de oferte-etape care necesita timp...or afara ploua...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul refuza accesul pe terasa pentru reparatii pluviala Anca_gabi Anca_gabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la etajul 4/4 in sectorul 3. In urma cu cateva zile pluviala a pocnit de la ploi deasupra apartamentului meu. ... (vezi toată discuția)
Probleme hidroizolatie andreeadascalu andreeadascalu buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu cateva lamuriri,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele , la etajul 4 , am facut hidroizolatia in anul 2002 ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)