avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dividende -indemnizatie CCC 2017
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dividende -indemnizatie CCC 2017

Buna ziua,

Ma regasesc in urmatoarea situatie:

- din 16 ian 2017 am intrat in CCC;
- sunt asociat intr-un SRL si voi beneficiaa de dividende pt anul 2017- platite la inceputul lui 2018;

In OUG 111/2010, la art 16 (i) se mentioneaza ca NU mai beneficiaza de indemnizatia de CCC persoana care obtine venituri supuse impozitului in perioada in care beneficiaza de indemnizatie, aceste VENITURI avand un caracter general- fara a se face referire la prevederile art 2 din aceeasi OUG,
[i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;]

Intrebarea mea
1. veniturile din investitii - desi nu sunt avute in vedere la stabilirea indemnizatiei- sunt avute in vedere de acest art 16 (i), astfel incat daca voi beneficia de aceste dividende in 2018 pierd indemnizatia de CCC si voi fi obligata sa o restitui?

Multumesc frumos!
Avand in vedere ca nici OUG si nici Normele de aplicare nu aduc lamuriri in aceasta privinta, cel mai bine este sa clarificati aceasta situatie cu cei de la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (in opinia mea, nu ar trebui sa afecteze plata indemnizatiei)
E-mail: secretariat@mmanpis.ro
sau

[ link extern ] /
saamy a scris:

Cred ca este o greseala, corect - dividentele care au fost repartizate in bilantul pentru anul fiscal 2016, si pot fi ridicate in cursul anului 2017, iar impozitul se plateste pana la 25.01.2018 !
Daca este asa, dividentele se pot repartiza, se plateste impozit dar le ridicati dupa ce implineste copilul 2 ani, dividentele se pot ridica si mai tarziu.

Este bine de intrebat la agentia de plati, intrebarea se poate trimite pe e-mail, raspund oficial si are temei legal.



Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Buna ziua,
Ma refeream la dividendele pentru anul in curs-acestea se suprapun cu indemnizatia de CCC- dividende ce se vor ridica in anul 2018, intrucat beneficiez de indemnizatia de CCC din 16 ian 2017. Pt anul 2016 am incasat dividende.
Voi trumite un e-mail catre ANPIS.
Multumecs frumos pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa de doctorat in timpul concediului de crestere a copilului bw_vision bw_vision Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt angajata cu CIM si inscrisa la doctorat cu frecventa, beneficiand de bursa doctorala. In luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil marinicad2002 marinicad2002 sotia este la a treia nastere. primul copil acum 16 ani...al doilea in dec 2017 si urmeaza al treilea in cateva zile. OUG 111/2010 art. 9 alin (4) : \"Pe ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)