avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Sotul meu impreuna cu fratele lui au mostenit de la parintii lor un imobil (casa si curte)
in urmatoarea proportie: sotul 3/16 din total si fratele restul. Acum fratele doreste sa iasa din indiviziune prin acordarea unei sulte sotului meu pentru partea lui. Sotul meu neavand un alt imobil in care sa stea (stam in casa mamei mele, spre deosebire de frate care are inca 2 proprietati) nu doreste sa renunte la partea care a mostenit-o. Expertul ales de frate pt.studierea imobilului a concluzionat ca sotul nu poate pastra cota ce ii revine din imobil deoarece conform legii locuintei ii revine sub 37 mp suprafata utila. Deci trebuie sa accepte sulta. E posibil asa ceva? E corect? Sa ramana pe drumuri daca se intampla ceva? Consider ca e partea lui din casa parinteasca de care e legat emotional si financiar.
Cel mai recent răspuns: alina bataran , utilizator 09:06, 6 Iulie 2017
Soțul dvs TB sa se apere în fata instantei de judecata și sa spună ca nu dorește sulta, ci având în vedere ca nu deține alte proprietăți spre deosebire de fratele sau, sa i se atribuie dansului imobilul în natură.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenire andreiutasg andreiutasg Buna ziua, Cazul pe puncte: - In casa parinteasca locuieste fratele cu familia, fara acte legale (accord comun cu parintii), [b]dar el detine in acte 1 ... (vezi toată discuția)
Mosteniri,succesiune-noul cod civil babotzi babotzi Buna ziua ! Soti casatoriti legal,fara copii.Au ca bun comun,realizat in timpul casatoriei,prin cumparare un imobil-casa+curte. Sotia a mostenit ,conf. legii ... (vezi toată discuția)