avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concurs cadru didactic inv. superior - verificarea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concurs cadru didactic inv. superior - verificarea respectarii metodologiei

Bună ziua,
Am participat recent ca candidat la un concurs pentru ocuparea unui post de cadru didactic în învățământul superior. În conformitate cu Legea
educației naționale nr. 1/2011, HG nr. 457/2011 privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior, cu modificările și completările ulterioare. În conformitate cu art.1, instituția are metodologia proprie de organizare-desfășurare a concursului (publicat odată cu anunțarea concursului, conform art.10(d)).
Art.1(7) a metodologiei precizează că "În situația în care un candidat deține elemente care pot demonstra nerespectarea procedurilor legale de concurs, candidatul poate formula contestație în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatului."
Pentru verificarea respectării procedurilor legale și a metodologiei am solicitat ca candidat punerea la dispoziția a raportului președintelui comisiei de concurs (întocmit cf. Art.24(4)), dar instituția refuză acest lucru.
V-aș ruga mult să mă informați dacă există o normă legislativă la care aș putea apela pentru verificarea respectării normelor legale referitoare la desfășurării concursului și stabilirea ierarhiei candidaților? Mi se pare aberant că verificarea se poate efectua numai de către instituție, nu și de către candidat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2017
stefensoon, utilizator

Alte discuții în legătură

Absolvent master angajare la facultate zzanetta zzanetta Am absolvit masterul si doresc sa ma angajez la facultate,dar zice ca nu se poate pana nu fac doctoratul.Stie cineva ceva in acest sens? (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar? radu_antonescu radu_antonescu Sunt angajat al unei institutii bugetare. Intentionez sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unei pozitii (titular) in invatamantul superior de stat. In ... (vezi toată discuția)