avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj conform cotei de contributie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj conform cotei de contributie

Va rog, cateva clarificari - in cazul unui partaj (sunt in divort) in cote de 70%-30%, cum se impart urmatoarele:
- avem 3 autoturisme : se stabileste valoarea de piata si apoi unul din soti ii remite diferenta celuilalt sot in cotele de 70%-30% ?
- avem un imprumut oferit unui constructor ("Promisiune de vanzare") in vederea constructie unui apartament baiatului paratei (baiatul este rezultatul casatoriei ei anterioare). Acest imprumut se imparte tot in cote de 70%-30% ?
- avem un imprumut oferit unui prieten (il va returna in 2 ani , asa cum este contractul facut la notariat), acest imprumut se partajeaja tot in cote de 70%-30% ?
Va multumesc mult!
Buna ziua,
Daca instanta a stabilit contributia de 30 - 70% TOTUL se imparte dupa aceste cote. valoarea autoturismelor, daca nu va intelegeti omeneste, se va stabili de expert si, daca va fi posibil, unu va primi o masina si celaslalt 2, eventual cu o sulta.
Domnule avocat, multumesc mult !
Am incercat partajul amiabil (ca si incheierea casatoriei de altfel) dar am impresia ca viitoarea fosta doamna apre probleme financiare serioase, de care nu am cunostinta (ea se afla acum in Romania) si doreste partajul doar sa scape de necazuri. Daci daca TOTUL se evaueaza si se imparte PROCENTUAL SUNT LINISTIT!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt deja stabilite cotele-parti din dreptul de proprietate.

Imparteala este realizata in functie de cotele -parti de contributie, deja stabilite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj 30% - 50% cristinani cristinani Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! în cazul divorţului dintre soţi (28 de ani), ... Adelin70 Adelin70 Bună ziua ! în cazul divorţului dintre soţi (28 de ani), neexistând copi....şi ţinând cont de faptul că: numai unul dintre soţi a ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj INFORMAT INFORMAT Va prezint urmatoarea situatie: datorita violentelor si a comportamentului mai mult decat inuman al sotului, ( de nenumarate ori a fost data afara din casa si ... (vezi toată discuția)