Avem urmatoarea situatie
In urma cu 6 luni am solicitat inchirierea unei locuinte de servici pe durata de 1 an, la societatea la care lucrez.Dupa 4 luni de la solicitare am negociat valoarea chiriei, iar dupa alte 2 luni am primit contractul de inchiriere cu data de 1iulie, spre semnare.La cateva zile dupa semnare (inainte de 1 iulie) am constatat ca nu voi mai avea nevoie sa inchiriez acest apartament si ca atare am facut pana la 1 iulie cerere de reziliere a contractului incepand cu 1 iulie (data inchirierii).
Acum societatea ma instiinteaza ca in urmatoarele 60 zile imi va percepe chirie, deoarece in Noul Cod Civil scrie ca preavizul de reziliere (desi eu cred ca este denuntare),trebuia facut cu 60 zile inainte.Inainte de ce, daca eu am solicitat rezilierea la data inchirierii?
In alta ordine de idei contractul prevede ca la data incheierii de drept a contractului locatarul trebuie sa faca o notificare cu 30 zile inainte de incetarea de drept a contractului, ceea ce mie mi se pare contradictoriu deoarece apare tot ca o reziliere/denuntare.
Mentionez ca nu am semnat nici un proces de predare- primire a locuintei si nici
contract pentru utilitati(energie electrica) nu s-a incheiat.
Solicit opinia dvs in legatura cu obligatia de a plati chiria pe 60 zile in conditiile expuse mai sus.
Multumesc!
Pretentia locatorului este intemeiata
Dv nu puteti solicita denuntarea sau rezilierea contractului decat dupa intrarea acestuia in vigoare,respectiv incepand cu data de 01.07.2017,data de la care opereaza termenul de 60 de zile prevazut de NCC