avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcare Hotarare Judecatoareasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcare Hotarare Judecatoareasca

Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal lor "să-i permită reclamantului ca relaţiile personale ale acestuia cu minorii să se desfăşoare şi prin contacte telefonice sau sub orice alt mijloc de comunicare electronică."

Eu as vrea sa vb cu copii si prin apeluri video pe Whatsapp sau Viber, sa le mai trimit poze, clipuri...
Mama copiilor nu le permite ba mai mult a blocat nr meu.

I-am dat copilului cel mare [4 ani jum] un telefon, dar i-a scos cartela pe motiv ca este prea mic sa aiba telefon [totusi copilul foloseste zilnic telefonul pt jocuri], si conditioneaza comunicarea doar prin nr ei de telefon.

Actualmente intre noi ca parinti relatiile sunt tenisionate si din pacate se rasfrang asupra copiilor.

Totusi vreau sa tin legatua cu copiii. Intre noi sunt peste 300 de km si comnunicarea telefonica ar fi utila, dar mama nu respecta hotararea Instantei.

Am facut o adresa la Protectia Copilului, dar inca nu am primit raspuns.


Ce alte optiuni mai sunt ca sa pot tine legatura cu copiii conform ?

Intentez o alta actiune in instanta pentru nerespectarea Hotararii deja date?

Multumesc
Aveti program de vizitare? Poate sunt prea mici pentru telefon mobil. Stiti ca nu e nici sanatos. Copiii nostri nu au nevoie de incurajari pentru a butona telefonul, tableta, etc. Din contra. Nu mai stim cum sa-i facem sa citeasca, sa se joace afara si alte activitati decat tableta si tv-ul. E inadmisibil sa va blocheze numarul.
Nu va imaginati ca stateam sa vorbim cu orele. De regula 1-2 min, sau poatre si mai putin, ca sunt copii si sunt prinsi de jocuri si jucarii. Ne auzeam , ne salutam , vorbeam putin si cam asa se desafasoara , mai ales ca in lipsa intimitatii [mama fiind de fata], copii nu se manifesta.

Ideea era sa ne auzim, copiii sa stie ca tatal lor se gandeste la ei, eu sa stiu ca sunt bine, etc..


Si inainte sa blocheze numarul si sa dezinstaleze Viber, am mai vorbit cu copii pe apeluri video, le trimiteam clipuri, etc...


Cat despre program de vizita...S-a acordat 3 ore sambata/duminca la 2 weekenduri, in conditiile in care sunt la peste 300 km de ei.

Am facut apel si a durat cam 2 luni pana am primit motivarea, asa ca...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2017
Chris79, utilizator
Daca ii suna tatal nu e normal sa vrea la telefon, se pot invata, daca sunt insa in vizita la tata e ok sa ii sune mama de zeci de ori, atunci nu mai e problema.
Acum cat timp ati facut adresa la Protectia Copilului?
Daca sunati si mama nu va da copii la telefon, puteti sa anuntati la politie disparitia acestora.
Eu asa as face daca ar trece 24 de ore si mama ar refuza sa imi dea copilul sa vorbesc cu el, sa il aud ca e bine. Si va garantez ca asa ar face si nevasta-mea.
Dupa cateva vizite ale politiei o sa vedeti ca nu o sa mai aveti problema asta, a comunicarii cu copii dumneavoastra.
Sa vedeti cum o fi daca dupa cateva sesizari din acestea de tip sanatoriu se pune femeia aia pe sesizari cerand amendarea dvs pentru sesizari fara temei. Cam cum ar fi daca, pe rand, toti parintii divortati ar reclama disparitia copilului cand acesta se afla la celalalt parinte si nu i se raspunde la telefon? Unde scrie (nu in cazul userului, ca acesta descrie un comportament absolut civilizat si normal) ca trebuie sa va raspunda? sau ca dvs aveti dreptul sa cheltuiti banul public cu cereri fantasmagorice?
Sa vedeti cum o fi daca dupa cateva sesizari din acestea de tip sanatoriu se pune femeia aia pe sesizari cerand amendarea dvs pentru sesizari fara temei.


Sesizari fara temei? Ma faceti sa rad. Pai daca refuza sa dea informatii despre copil, refuza sa dea copilul la telefon sa auziti ca e bine, cum fara temei?
Ce credeti ca face, merge in instanta si spune judecatorului, respectiv altui parinte ca nebunul se panicheaza daca nu stie 24 sau 48 de ore ca are copii bine?
Glumiti, nu?
Dumneavoastra puteti sta 48 de ore fara sa stiti ce va face copilul? ca daca da, sunteti exceptie, va garantez. Sau nu neaparat, ca tot apar pe la stirile de la ora 5 mame care isi abandoneaza copii la gunoi....ati fi pe acolo la capitolul grija copil.

Cam cum ar fi daca, pe rand, toti parintii divortati ar reclama disparitia copilului cand acesta se afla la celalalt parinte si nu i se raspunde la telefon?


Ar fi foarte bine, sa vedeti ce grija ar avea rezidentii sa tina telefonul langa ei.
Dar oups, ar lipsi procesele, din ce s-ar mai hrani avocatii incompetent doamna PS? Va suna un clopotel?????

Unde scrie (nu in cazul userului, ca acesta descrie un comportament absolut civilizat si normal) ca trebuie sa va raspunda? sau ca dvs aveti dreptul sa cheltuiti banul public cu cereri fantasmagorice?

Dar unde scrie ca daca nu are informatii referitoare la copii, un parinte nu are dreptul sa reclame disparitia la politie?
Sau daca nu isi aude copilul, ca mama poate sustine foarte calma ca cel mic e la lectii iar bietul sa fie cu gatul taiat in canal? ( dramatizare, insa nu imposibila)
Nu scrie in lege ca e interzis, (deci poate apela politia daca, as zice sa acorde un termen realist, 48 de ore nu stie ce ii fac copii.)
Poate spune ca a primit anonime conform carora fosta sotie doreste sa ii vanda copii. Isi face griji tatal ca I s-au instrainat copii, ii reprosati ca verifica?
Cine e mai bolnav, parintele care nu poate sta 48 de ore fara sa stie ce ii face copilul sau cel care isi pedepseste copii nelasandu-i sa vorbeasca cu tatal lor?
Sau, daca fosta sotie nu doreste sa faca rau copiilor, de ce nu ii lasa sa vorbeasca cu tatal?

Copii au dreptul sa aiba legaturi cu parintele cu care nu locuiesc. Vai doamna, iar ati uitat vorbind despre binele si drepturile copilului, de binele si drepturile copilului.
De ce sa nu vorbeasca un copil cu tatal lui care il suna?
Ca nu cumva sa vrea sa respecte programul de vizita cand vine tatal in tara? Ah, dar alienarea nu exista. Copilul isi poate forma singur impresii pe realitatea manipulata de mama. O astepta sa il sune tatal, s-o simti respins, asta este...
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. pot obliga tatăl prin instanta sa ma anunțe când ... MihaelaSulea MihaelaSulea Bună ziua. Pot obliga tatăl prin instanta sa ma anunțe când aduce copiii inapoi la mama, având în vedere ca nu își respecta programul de vizita? Se ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)