avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lnsolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lnsolventa

1. Va rog sa-mi spuneti daca salariatii unei societati comerciale asupra careia s-a deschis procedura generala de insolventa pot accesa Fondul de garantare a salariilor in situatia in care fostul presedinte al Consiliului de administratie a fost numit administrator statutar de catre noul adminstrator judiciar.
2. Care este termenul in care administratorul judiciar este obligat sa raspunda la notificarea prin care salariatii ii solicita acestuia sa faca demersurile legale pentru accesarea Fondului de garantare a salariilor?
Precizez ca avem salarii neincasate de 10 luni si cunosc faptul ca din Fondul de garantare putem incasa salariile pe ultimele trei luni inainte de depunerea cererii de accesare a Fondului, in limita a trei salarii brute pe economie, conform Legii 200/2006.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii din fondul de garantare Radiar Radiar Buna ziua, as vrea sa știu dacă există posibilitatea recuperării unor salarii restante din fondul de garantare, în cazul în care firma a intrat în ... (vezi toată discuția)
Legea 200 din 2006 plesadst plesadst Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa in octombrie 2016 data la care instanta a emis o hotarare de deschidere a procedurii insolventei, a ... (vezi toată discuția)
Interpretare art 14 legea 200/2006 catincaroman catincaroman Buna ziua, va rog, am o intrebare careia nu-i gasesc raspuns: daca salariul restant (presupunem ca este doar unul singur) este mai mare decat salariul mediu ... (vezi toată discuția)