Bună ziua.
Am și eu o intrebare/nelămurire. În 2007 am achiziționat un pistol cu aer cimprimat, totul legal. Am certificat de detinator emis de ipj alba. În 2010, mi-am schimbat domiciliulian în sibiu, dar nu am anunțat. Nu am făcut nici peremis port arma. În 2012 am introdus arma în consigratie la un armurier autorizat pe baza de contract. Deci, totullegal. Am tot fost cautatăl de politia alba prin politia selimbar de care aparțin și de fiecare data am predat copie după ci, certificat de detinator și contracultura de consignație. Anul acesta am fost la arme sibiu pentru casare ( cei din Alba nu fac). Acum urmează problemele. Am fost amenințat cu amenzi de pana la 10000 lei și dosar penal. Repet: arma e în consignație din 2012. La ce pot sa mă aștept. Nu sunt prescrise amenzile conform og 2/2001 și fapta penala?
Mulțumesc.
In cazul infractiunilor continue termenul de prescriptie a raspunderii penale curge de la data incetarii actiunii sau inactiunii, deci cu alte cuvinte trebuie sa oferiti detalii precise asupra desfasurarii faptelor. Asa, fara prea multe amanunte, fapta nu pare sa fie prescrisa.