avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua stimate doamne si stimati domni. De ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua stimate doamne si stimati domni. De aproximativ 26 ...

Buna ziua stimate doamne si stimati domni.
De aproximativ 26 de ani detin un pistol de autoaparare cu gaze, care este inscris in permisul de port arma.
In urma cu 4 ani am suferit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru camata, ramasa definitiva in luna iunie 2018, cu o perioada de incercare de 3 ani. Aceasta perioada sa terminat acum un an in luna iunie 2021
Actualmente din cauza ca permisul de port arma urmeaza sa expire pe data de 19.06.2022, m-am prezentat la biroul AESP din cadrul IPJ Constanta, cu toate documentele solicitate pentru reinnoirea permisului de port arma.
Dupa ce am depus actele, la aproximativ 3 ore am fost sunat de catre lucratorul de politie care a preluat cererea de reinnoire, spunandu-mi ca trebuie sa depun arma la armurier pentru ca nu mai sunt eligibil pentru portul de arma din cauza condamnarii de acum 4 ani.
Intrebarea mea este:
Juridic, legal, nu mai am dreptul sa detin arma pe care am detinut-o timp de 26 de ani, inclusiv in timpul procesului penal si dupa ce condamnarea a ramas definitiva?
Cu deosebita consideratie,
Adrian Vasile.
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 11:50, 16 Iunie 2022
Trebuie vazut daca indepliniti conditiile pentru permisul de port arma. Daca legea conditioneaza sa nu aveti condamnari penale, atunci veti putea dobandi permisul dupa reabilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis arma in cazul condamnarii "cu suspendare" polip polip In cazul unei condamnari de 1 an si 6 luni \"cu suspendare\", se suspenda dreptul de port arma ? (ref. la :...nu au fost condamnate, prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Cercetat penal cu permis de port arma- sau se suspenda permisul ? dorudoru dorudoru Daca o persoana este detinator legal de permis port arma de vinatoare- cit si pistol dat de la serviciu ( Unde este paznic de balta ) bazin piscicol -- ... (vezi toată discuția)
Detinere arma cu aer comprimat selimbar44 selimbar44 Bună ziua. Am și eu o intrebare/nelămurire. În 2007 am achiziționat un pistol cu aer cimprimat, totul legal. Am certificat de detinator emis de ipj ... (vezi toată discuția)