avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele

Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la marginea padurii, peste acest drum forestier are proprietatea un alt vecin dar care nu locuieste permanent deocamdata... Vine din cand in cand. Si din gardul meu la razorul lui de hotar sunt 3 m latime drumul comunal forestier.... Fazai ca fix pe razor exact pe hotarul vecinului sunt plantati numai pomi si copaci, dintre care pe o anumita portiune ma deranjeaza frt tare cativa extrem de inalti pt ca imi tin umbra jumate din zi in curte si gradina si unele din crengile lor trec si peste gardul meu.... Nu pot planta nimic in gradina ca nu se face din cauza umbrei dese si prelungite plus ca vreo cativa sunt frt batrani gaunosi cu uscaturi si risca sa imi cada peste gradina si casa la vreo vijelie....
Intrebarea mea e: - sunt legal indreptatita sa ii cer sa ii taie de tot sau macar scurteze acesti arbori frt inalti doar pe portiunea de gard a mea care ma deranjeaza cu umbra si risc de cadere? Ca nu ii cer sa taie toti pomii de pe razorul invecinat cu gardul meu, doar o mica portiune cei frt frt inalti... El are razorul plin de tot felul de pomi salcami, nuci etc... Nu are gard si zice ca ii tine sa sustina malul cu radacinile, v.am scris intre noi e drumul forestier lat de 3 m dar arborii lui de pe hotarul lui imi trec peste gardul meu si cu crengi si cu umbra mare parte din zi.... E obligat sa ii taie el total? Sau chiar si eu pot taia partial ce trece spre mine?
Va multumesc frumos pt un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Delia.m , utilizator 13:44, 6 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantatia de salcami din curtea vecinului meu. Aura-aura Aura-aura Am o situatie cu vecinul care a plantat salcami la o distanta mai mica de 2 m fata de gardul ce desparte proprietatea mea de a lui. Asa cum scrie in codul ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre gard si pomi bumbaf bumbaf Buna ziua Din anul 2011 ianuarie m-am mutat la tara dar am o mica problema cu vecinul meu din cauza pomilor..in spatele gradinii dansul are plantati 6 salcami ... (vezi toată discuția)