avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal Contravenție
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal Contravenție

In cazul unei amenzi pentru care se poate plăti jumătate în 48 de ore, în cazul în care contest procesul - verbal de contraventie si instanta imi respinge actiunea, după rămânerea definitivă a hotărârii (nefavorabila mie) voi plăti amenda integral sau jumatate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianatereza , utilizator 15:35, 6 Iulie 2017
Integral.
Si in cazul in care plătesc amenda în 48 ore și contest ulterior procesul verbal, solicitând restituirea, e ok?
E ok, este recomandat sa se plateasca in 2 zile lucratoare si apoi contestat pv in termen de 15 zile de la comunicare.
multumesc mult pentru răspuns. o zi minunata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contastare pv contraventie lonita lonita Buna ziua. Am fost amendat in trafic pentru o contraventie pentru care, consider eu nu sunt vinovat. Procesul verbal se ataca la Judecatoria Targu Mures in 15 ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Speta: se poate plati jumatate din cuantumul amenzii dupa ce pierzi procesul prin care contesti amenda? LuchianSeb LuchianSeb X este sanctionat contraventional de catre ANAF. Conform legii are dreptul sa plateasca jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore. X se hotaraste sa conteste ... (vezi toată discuția)