avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Speta: Se poate plati jumatate din cuantumul amenzii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Speta: Se poate plati jumatate din cuantumul amenzii dupa ce pierzi procesul prin care contesti amenda?

X este sanctionat contraventional de catre ANAF. Conform legii are dreptul sa plateasca jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore. X se hotaraste sa conteste procesul verbal de contraventie dupa 4 zile de la comunicare. Ca urmare a contestatiei lui X, pe baza motivelor sustinute de acesta, instanta respinge cererea sa ca inadmisibila. INTREBARE: Mai poate plati X jumatate din cuantumul amenzii in cel mult 48 de ore de la pronuntarea hotararii de catre instanta?
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:53, 29 Noiembrie 2012
Nu.
Facilitatea achitarii la jumatate din cuantumul amenzii aplicate are termen strict de 48 de ore de la comunicarea PV
Dar daca X face contestatia in 24 de ore de la comunicare, iar ulterior actiunea lui este respinsa de catre instanta, in aceasta situatie mai are un termen de 24 de ore de la comunicarea hotararii, in care sa plateasca jumatate din cuantumul amenzii ? :) Cu alte cuvinte, actiunea in justitie de contestare a procesului verbal, doar suspenda acest termen sau il stinge?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
LuchianSeb, utilizator
credeti ca instanta va solutioneaza dosarul in 48 ore? M-as mira..
Ati primit un rapsuns ca acel termen priveste strict pe cei ce au intentia de a plati.. Dvs ati ales calea contestatiei cu tot riscul care il comporta... fie de a castiga ,fie de a pierde...
:P in drept nu merge asa... Acel termen de 48 de ore este un termen de prescriptie ce poate fi suspendat, intrerupt si deasemenea exista si repunerea in termen. Era mai simplu sa raspundeti daca termenul este suspendat temporar sau se perima prin introducerea actiunii in justitie. Oricum gasisem deja raspunsul :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala si contestatia. danaa1 danaa1 Amenda contraventionala daca este platita in 48 de ore de la data emiterii se poate reduc cu 50%. Impotriva acestei amenzi contraventionale, se poate ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contravenție adrianatereza adrianatereza In cazul unei amenzi pentru care se poate plăti jumătate în 48 de ore, în cazul în care contest procesul - verbal de contraventie si instanta imi respinge ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru culoarea galbenă Ciolo27 Ciolo27 Buna ziua, as dori sa va expun si eu o speță si sa imi spuneti cum sa procedez! Mi au suspendat permisul pe 30 de zile din următoarea cauza: am trecut de o ... (vezi toată discuția)