avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!
Aș dori o lămurire la o problemă: am 18 ani (în august împlinesc 19) și sunt proaspăt absolvent al clasei a XII-a; părinții mei sunt divorțați iar tatăl meu mi-a plătit pensie alimentară inclusiv pe luna iunie, adică când am terminat școala!
Eu vreau să continui studiile, dar acest lucru nu-l voi afla decât în luna septembrie! Aș vrea să știu dacă tatăl meu este obligat să-mi plătească pensia alimentară și în lunile iulie și august când nu figurez ca elev sau student!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:03, 6 Iulie 2017
Buna seara,
Va va plati aceste pensii in momentul cand veti dovedi ca in septembrie sunteti studenta LA ZI la o forma de invatamant superior.
Daca refuza de buna voie va trebui sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai primesc pensie alimentara? de unde? ionescu222 ionescu222 buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Care a fost perioada anului scolar 2009-2010. lexu_mumuselu2007 lexu_mumuselu2007 Platesc o pensie alimentara copilului care are 20 de ani .A terminat clasa a XII-a si-mi opreste in continuare pensia alimentara deoarece contabila mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)