avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trebuie sa declar aceasta suma?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trebuie sa declar aceasta suma?

Buna dimineata.Am sa va expun pe scurt problema mea.Din anul 2013 am fost in concediu crestere copil cu handicap,pana acum.Trebuie sa depun actele pentru alocatia ei,cea de 87 lei,care va fi singurul nostru venit.Nu stiu daca mai am dreptul la vreun ajutor social,ceva,pt ca in anul 2013 eu am fost data in somaj de la intreprinderea unde lucram si trebuia sa primesc niste salarii compensatorii.Acestea s-au dat dupa vreun an si ceva,insa nu toti banii,ci esalonat.Nu au fost sume lunare fixe,am primit si 500 lei,si 1000 lei,intr-o luna chiar 2000 lei,in alta luna nimic.Ma gandesc ca daca as fi primit integral acesta suma cand am fost data in somaj,acum nu s-ar mai fi considerat un venit,ca nu i-as mai fi avut sau ca oricand se pot opri platile,pe motiv ca nu mai au bani (intreprinderea e declarata falimentara).
.Ce vreau sa subliniez este faptul ca acesta nu este un venit garantat in fiecare luna si nu stiu daca trebuie sa il declar sau nu si daca mai am dreptul la vreun ajutor social.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rodica_rdc , utilizator 10:34, 9 Iulie 2017
Am uitat sa mai fac o precizare : teoretic avem si o pensie alimentara in valoare de 225 lei,practic nu am mai vazut un ban de anul trecut din mai,iar pana la acea data trimitea de 3-4 ori pe an cate ceva,doar cand era cautat de politie.Este si acesta un venit declarabil?
Va rog mult,astept sa-mi raspunda si mie cineva,maine trebuie sa merg sa depun actele si nu stiu ce sa fac.:((
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
rodica_rdc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social (gravida fara loc de munca) Fifi2 Fifi2 Buna. Nu mai lucrez de anul trecut din septembrie si sunt insarcinata in 4 luni.Stiu ca nu pot beneficia de drepturile unei gravide salariate,dar ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua, Am primit o adresa de la anaf privind o poprire in val de 225 ron.Mentionez ca aceasta reprezinta suma care am primit-o ca si alocatie pt ... (vezi toată discuția)
Mi s-a oprit indemnizatia de crestere copil si alocatia de stat. cui pot sa ma adresez? alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua! problema mea este urmatoarea in 2010 am intrat in indemnizatie pentru crestere copil pana in 2012. in ultimile trei luni in care luam ... (vezi toată discuția)