Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, desi nu se oficiaza servicii religioase decat duminica,cu o intensitate mare,deranjand somnul unui intreg cartier de locuinte.Cea mai deranjanta este ora 6, cand ...ai n.ai treaba este imposibil sa mai dormi.Inregistrarea dureaza aprox.3 minute, 120-130 de batai de clopot.Desi s.au facut repetate sesizari catre primarie, raspunsul a fost ca reprezentantul armenilor a redus sunetul cat s.a putut(in fapt, acest lucru nu s.a intamplat), ca acest ritual tine de traditia lor.,etcCe demersuri pot eu intreprinde si ce sanse de a.mi alege singur momentul in care sa ma trezesc am?Nu se aplica Legea linistii si ordinii publice?Va multumesc.
dan_crihan
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Muezin au musulmanii, armenii sunt printre cei mai ferventi ortodocsi, de aceea si au supravietuit atator prigoane. Si in centrul capitalei sunt doua manastiri cu ritualurile specifice (clopotele bat la fiecare ora),si un numar apreciabil de biserici. Cand se aud clopotele inseamna ca traiesti, caci dincolo .... o sa fie o liniste de te saturi.
Din moment ce suntteţi secretos "stau într-un oraş mic ?armenesc?" vă sfătuiesc să veniţi în Miercurea-Ciuc unde locuiesc la nici 50 m de o catedrala catolică şi la mai bine de 150 m de o biserică ortodoxă! Nimai că aici clopoltele bat dimineaţa din 1/2 la1/2 ore începând cu ora 6 AM până la oare 8 AM. Însă clopotele bat cca.20" -secunde-. Şi nici prin cap nu mi-a trecut vreodată să fac vreo reclamaţie în timp de aproape 30 de ani.
Oricum prefer zgomotul de clopope zicerii unui muezin a cărui rugăcine duuurează, aşa cum se întâmplă în Paris, Amsterdam şi mai multe oraşe EUROPENE, cu tradiţie în cultele iudeo-creştine mai puţin zgomotoase.
Mare problema cu biserica
gugy
As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele ... (vezi toată discuția)