Doresc sa cumpăr un apartament nou prin credit Prima Casă.
Am aprobarea financiară si rezevare făcută la Fond.
Acum, am solicitat evaluatorul iar Banca m-a informat ca.nu poate trimite evaluatorul pt ca juristul nu accepta imobilul ca si garantie.
Motivul ar fi faptul ca pe autorizatia de constructie scrie "Locuinta colectiva cu spatiu comercial" iar din actul de apartamentare nu rezulta care este acesta.
Proprietarul mi-a furnizat un cf pentru spatiul comercial dar juristul bancii spune ca nu este suficient.
Daca banca nu accepta garantia, eu pierd avansul. Proprietarul a vandut prin credit bancar (la alte banci) si alte apartamente din acest imobil si nu s-a ivit această problema. De aceea, nu imi va returna avansul.
As vrea sa stiu daca este corect punctul de vedere al juristului si ce pot face sa nu imi pierd banii.
Vanzatorul a acceptat sa vanda prin credit.
Vina ptr neincheierea tranzactiei nu este a cumparatorului ci a finantatorului cumparatorului, prin urmare vanzatorul nu poate lua in considerare retinerea avansului.
Considerati ca juristul bancii are o cerință nejustificată sau era obligatoriu sa fie asa cum sustine dumnealui. De ce juriștii altor banci nu au ridicat aceasts problema?
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca juristul spune ca nu este suficient atunci puneti in legatura juristul bancii cu vanzatorul sa se lamureasca ce act este necesar ptr aprobarea creditului.
Notarul nu stie ce document ar trebui sa stea la baza inscrierii in cf a spatiului comercial. Spune ca acestblucru trebuia trecut in actul de apartamentare.
Proprietarul sustine ca nu este obligatoriu.