avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare cercetare penala

o persoana face plangere penala si nici dupa un an si jumatate politia nu stie nimic despre autorii infractiunilor reclamate. cercetarea a stat in nelucrare prima data pentru ca s-a pensionat lucratorul de la cercetari penale, apoi cel nou desemnat iar s-a pensionat, acum este o doamna care a primit de curand competenta pentru penale nu prea stie cum se face, a fost in concediu, pe urma a fost cu pastele, pe urma cu rusaliile, a avut si un concediu neprevazut cu "ingrijire copil" nu face nimic nu stie despre problemele din dosar.
ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: callingcard , utilizator 07:04, 7 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
Competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine in cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Cititi art. 488^1 C.p.p. si urm.
va multumesc :)
488 se ref: apel :(

"Art. 488
Calea de atac
(1) Împotriva sentinţei pronunţate potrivit art. 485, procurorul şi inculpatul pot declara apel, în termen de 10 zile de la comunicare.
(2) Împotriva sentinţei prin care acordul de recunoaştere a fost admis, se poate declara apel numai cu privire la felul şi cuantumul pedepsei ori la forma de executare a acesteia.
(3) La soluţionarea apelului se citează inculpatul.
(4) Instanţa de apel pronunţă una dintre următoarele soluţii:
a) respinge apelul, menţinând hotărârea atacată, dacă apelul este tardiv sau inadmisibil ori nefondat;
b) admite apelul, desfiinţează sentinţa prin care acordul de recunoaştere a fost admis numai cu privire la felul şi cuantumul pedepsei sau la forma de executare a acesteia şi pronunţă o nouă hotărâre, procedând potrivit art. 485 alin. (1) lit. a), care se aplică în mod corespunzător;
c) admite apelul, desfiinţează sentinţa prin care acordul de recunoaştere a fost respins, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, dispoziţiile art. 485 alin. (1) lit. a) şi art. 486 aplicându-se în mod corespunzător.
Noul Cod de Procedură Penală actualizat prin:

Detalii: [ link extern ] "
este vb despre vechiul cpp?
scuze am gasit*1

Alte discuții în legătură

Nemulțumit de hotărârea judecătorească. cum ar trebui să procedez dacă vreau daune morale de la inculpat? marius15g marius15g Buna ziua ! Sunt nemulțumit de hotărâre judecătorească adusa inculpatului. Eu in calitate de parte vătămată vreau sa ii cer daune morale. Ce este de ... (vezi toată discuția)
Acord recunoastere a vinovatiei-procedura in instanta roryca roryca Buna ziua Am incheiat cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei intr-un proces penal pentru stopaj cu retinere la sursa . Am primit acasa o ... (vezi toată discuția)
Acord de recunoastere AlinAlin77 AlinAlin77 Salut, referitor la incheierea unui accord de recunoastere a vinovatiei, ce se intampla dupa ce acesta a fost semnat ? In cat timp aflu daca acesta este sau nu ... (vezi toată discuția)