avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda vinieta Austria!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda vinieta Austria!

Bună ziua! Am tranzitat Austria din Germania în data de 4 iunie 2017 venind în România la o înmormântare. Am cumpărat vinieta pe data de 4 iunie cu valabilitate de 10 zile intorcandu-ma în Germania pe 7 iunie! Pur și simplu am uitat sa o lipesc pe parbriz iar acum după o lună îmi vine o amendă de 128 de euro! Am fost oprit la ieșirea din Austria fără să mă întrebe de vinieta doar să îmi facă poze iar apoi lasandu-mă să îmi continui drumul. Ce pot face? Trebuie să plătesc amenda sau o pot contesta eu având chitanța cu care am luat vinieta și actibildul în sine! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: david z , utilizator 17:31, 22 Ianuarie 2024
In Austria e obligatorie lipirea vinietei de parbriz. Nu este valabila ca in Romania doar daca faceti dovada achitării ei.
In Romania vinieta este individualizata pe serie sasiu si nr înmatriculare. In Austria nu..
Va trebui sa achitati amenda.
Salutare oameni buni, eu am fost in Austria pe o perioada de 6 zile, am cumparat vinieta in pt Austria dar se pare ca a fost doar pt o zi.

Eu cerand pt 5 zile, am vb in engleza si am aratat pe degete, dar doamna de acolo grabita mi a spus pretul si atat, mi-a dat vinieta.

As avea o intrebare: La ce amenda ma pot astepta in situatia mea?

P.S am fost in St Polten, si am umblat de cateva ori si prin oras cu masina... Plus drum intors in Belgia.

Va Multumesc!
am cumparat vinieta pentru Austria pe 1 an, am schmbat pabrizul iar dupa 8 luni incep sa imi vina amanezi(pana acum 2 ) de cate 300 de euro. am inteles acum ca ar fi trebuit sa ma adresez lor desi nu stiu cum ...dar in fine. oare acum trebuie sa achit toate amenzile? daca imi vin 20? ca noi am tramzitat de multe ori de atunci...sau pot sa apelez la cineva pentru a clarifica situatia. Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit o amenda in valoare de 120 euro ,pentru ... maria1412 maria1412 Buna ziua, am primit o amenda in valoare de 120 euro ,pentru ca la ora 17.58 am condus in Austria fara Vignette, in conditiile in care la 18.06 am bonul cu ... (vezi toată discuția)
Vinietă pentru ungaria nerecunoscuta de aparat c.nicola c.nicola Am procurat o vinietă pentru Ungaria de la o benzinărie din Romania in luna decembrie 2017 .In februarie 2017 am primit o amendă de 85 de euro pe motiv că ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii ... Alexandru CA Alexandru CA Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii e-vignietei din Ungaria. Zilele trecute, am primit o notificare de plata de la UAI ... (vezi toată discuția)