avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata dividende prin darea in plata a unui imobil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata dividende prin darea in plata a unui imobil

Buna ziua,

Va cer parerea pentru urmatoarea situatie. O firma care are mai multe imobile, are de plata un imprumut, catre asociatul unic. Momentan nu exista disponibilitati pentru plata imprumutului. Pentru a evita vanzarea imobilelor in vederea obtinerii unor lichiditati pentru plata imprumutului,avand in vedere ca societatea este platitoare de TVA, exista posibilitatea legala ca imprumutul sa fie stins prin darea in plata a unor imobile ?Daca este legala aceasta operatiune societatea are de plata TVA sau doar impozit ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum scap de aport inainte sa lichidez firma nic0l nic0l Buna ziua Am cumparat un spatiu comercial cu aport administrator iar vanzatorul societate platitoare de TVA nu mi-a eliberat factura iar societatea mea nu a ... (vezi toată discuția)
Apartament pj si restituire avans -cheltuiala andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate nicoleturicianu nicoleturicianu Am cumparat un teren pe o societatea unde sunt administrator si asociat unic. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a transfera dreptul de ... (vezi toată discuția)