avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit apartament pj si restituire avans -cheltuiala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

apartament pj si restituire avans -cheltuiala

buna ziua,

intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. srl are in proprietate un apartament.
1. se doreste darea in plata a apartamentului catre asociat. suma va fi aceeasi prin expertiza anevar. cum se efectueaza ca si procedura pt a fi inatacabila? prin notariat cu plata taxelor aferente pt suma declarata? pt ca in acest caz suma, este normal nu se incaseaza, de aceea este dare in plata.
2. este posibila vanzarea catre asociat-ctr vz-cumparare, si restituire imprumut asociat. in acest caz, asociatul, de aceasta data, ca persoana fizica va plati suma, si o va primi inapoi din partea societatii, ca restituire imprumut. Aceasta este o cheltuiala ce se va scadea ulterior in vederea neimpozitarii ? eu stiu ca nu, contabilul meu sustine ca se poate scadea ca si cheltuiala....cine are dreptate? adica de exemplu: pj vinde imobil cu 3 lei, restituie in aceeasi zi imprumut asociat 3lei...si nu se impoziteaza venitul? ar fi prea frumos, insa la cumparare, desi incasasem fix ct am dat pe apartament, si am avut impozit de 16%...asa ca nu mai fac conexiuni logice...
3. cum se calculeaza tva? imobilul nu este nou
4. care este cea mai serioasa varianta, in care as putea sa nu platesc taxe, intrucat nici pj nu va incasa efectiv, sumele fiind deja datorate?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 20:46, 9 Decembrie 2009
Daca imobilul nu este nou , se factureaza fara TVA .

Puteti incerca si dizolvarea si lichidarea voluntara a firmei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament pj catre asociat andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)
Dare in plata nflori83 nflori83 Buna ziua! Am si eu nevoie de un model de dare in plata,daca ma poate ajuta cineva, va rog frumos. Situatia pe scurt este urmatoarea: doi asociati soti cu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate Stefanache Niculina Stefanache Niculina Intrebarea mea este : unul dintre asociati (SRL) poate retrage bunuri in contul unor sume depuse in ct 455, sume lasate temporar la dispozitia societatii, ... (vezi toată discuția)