Intrebarea mea este : unul dintre asociati (SRL) poate retrage bunuri in contul unor sume depuse in ct 455, sume lasate temporar la dispozitia societatii, fara ca acesta sa se retraga din societate si care ar fi procedura, cum intra in posesia de ex. a unui corp din cladire( dupa evaluare, cred) ?
Un bun se vinde catre asociat, acesta il plateste si apoi ridica banii cu titlu de restituire creditare, sau se compenseaza debitul sau cu creanta sa (cu respectarea prevederilor privind compensarile).
Deci trebuie facuta factura cu respectarea prevederilor in ceea ce priveste tva-ul, deductibilitatea cheltuielilor si pretul pietei.
Bunurile respective i se vand asociatului ca oricarui client si apoi se face compensarea intre conturi (adica, in loc sa plateasca i se scade din datoria pe care o are societatea catre el).
Asociatul cu pricina poate cumpara, la pretul pietei stabilit prin raport de evaluare, un imobil aflat in proprietatea firmei facandu-se la notariat contract de vanzare cumparare cu dare in plata. Asa se compenseaza datoria din 455 catre asociat cu datoria pe care asociatul o are catre firma pentru cumpararea imobilului respectiv.
O zi buna!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Aport in natura
Evelyn3
Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa.
Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)