avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

Intrebarea mea este : unul dintre asociati (SRL) poate retrage bunuri in contul unor sume depuse in ct 455, sume lasate temporar la dispozitia societatii, fara ca acesta sa se retraga din societate si care ar fi procedura, cum intra in posesia de ex. a unui corp din cladire( dupa evaluare, cred) ?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 12:37, 14 Decembrie 2009
Un bun se vinde catre asociat, acesta il plateste si apoi ridica banii cu titlu de restituire creditare, sau se compenseaza debitul sau cu creanta sa (cu respectarea prevederilor privind compensarile).

Deci trebuie facuta factura cu respectarea prevederilor in ceea ce priveste tva-ul, deductibilitatea cheltuielilor si pretul pietei.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
Bunurile respective i se vand asociatului ca oricarui client si apoi se face compensarea intre conturi (adica, in loc sa plateasca i se scade din datoria pe care o are societatea catre el).
Tranzactie = livrare+ virare = transfer de proprietate + plata

Asa cum facem diferenta intre plata , cheltuiala , cost , asa trebuie sa facem diferenta si intre operatiuni .Ele sunt distincte.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
referitor la cladire pentru a intra in posesie de cladire, cladirea trebuie evaluata la pretul pietei si apoi instrainata
Asociatul cu pricina poate cumpara, la pretul pietei stabilit prin raport de evaluare, un imobil aflat in proprietatea firmei facandu-se la notariat contract de vanzare cumparare cu dare in plata. Asa se compenseaza datoria din 455 catre asociat cu datoria pe care asociatul o are catre firma pentru cumpararea imobilului respectiv.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in natura Evelyn3 Evelyn3 Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa. Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar mihaela ciobanu mihaela ciobanu se impoziteaza in 2010 valoarea partilor sociale aferente unui actionar care se retrage dintr-o firma , atunci cand raman alti actionari in firma ? (vezi toată discuția)