avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dare in plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dare in plata

Buna ziua!
Am si eu nevoie de un model de dare in plata,daca ma poate ajuta cineva, va rog frumos.
Situatia pe scurt este urmatoarea: doi asociati soti cu cote egale de 50%, ambii administratori. Unul dintre soti imprumuta in cursul anului 2009 societatea cu o suma maricica, aprox 3 mld lei vechi, prin mai multe contracte de creditare societate.

Societatea detine un imobil constructie, respectiv apartament, pentru care se doreste in contul datoriei existente, pe care nu o poate restitui catre asociat, sa cedeze apartamentul printr-o dare in plata.

Ca si constructie juridica, vi se pare o solutie viabila?
Mentionez faptul ca nu se urmareste fraudarea intereselor cuiva, intrucat nu exista datorii la stat sau alti creditori, problema este plata impozitului anual ce se ridica pentru pj la aprox 8000 ron pentru acel imobil. Astfel se urmareste trecerea ap de pe pj pe pers fizica, pentru reducerea cheltuielilor privind impozitul.

Considerati ca aceasta dare in plata poate imbraca forma unui inscris atestat la avocat? = Precizez ca este vorba de un apartament( ma ingrijoreaza doar cota indiviza asupra terenului aferent ap din spatiile de folosinta comuna).

Daca ma poate ajuta cineva cu o parere, respectiv un model de conventie de dare in plata, raman indatorata.

Va multumesc,
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament pj catre asociat andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)
Apartament pj si restituire avans -cheltuiala andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)
Cedare unei parti din cota indiviza din terenul de sub bloc. gxgm gxgm Buna ziua, Unul dintre vecini mi-a solicitat sa ii cedez o parte din cota indiviza de teren aflat sub bloc. Motivatia lui este ca doreste sa vanda un ... (vezi toată discuția)