multumesc. vad ca ma "bombardati" cu articole si perioade; cum se procedeaza cu perioada dupa 1.04.2001 ,stiu (in 2014 am avut o perioada "neagra" la servici si atunci vream neaparat sa ies la pensie: anticipat ,anticipat partial, cum se putea, pentru ca nu mai puteam suporta.si va dati seama ca am "pitrocit "legea 263/2010 cat am putut de mult );pentru per. anterioara 1.04.2001, eu vream de la dvs. ceva cu cuvintele dvs. despre cum se procedeaza...am inteles,totusi, cum se procedeaza...multumesc
buna ziua,
vream sa cer o lamurire pentru o problema care ma roade de mult timp: in legea 263/2010,art 97 spune clar "pentru perioadele asimilate ,pentru calculul punctajului lunar se ia 25% din castigul mediu brut lunar ptr. sit. din art 49 alin 1, lit b ,c,f si 9) .Vine apoi art. 164 care face diferentierea: "ptr per asimilate anterior 1.04.2001,se foloseste salariul minim pe economie brut sau net sau salariul minim brut pe tara" pentru per asimilate dupa 1.04 2001, la punctajul lunar se foloseste 25% din salariul mediu brut lunar pe economie". Intrebari: 1. ptr per asimilate inainte de 1.04.2001 ,cine stabileste cand se ia salariul min pe ec brut sau net, sau, salariul minim brut pe tara si care ar fi conditiile sa fie luat unul sau celalalt) si 2. nu este o discriminare pe fata intre per. asimililate inainte de 1.04.2001 si perioadele dupa 1.04.2001(salariul minim fiind mult mai mic decat salariul mediu...)
1)-Salariul mediu brut su net esrte reglementat de:
Legea 263/2010
Articolul 165
(1) La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizeaza salariile brute sau nete, dupa caz, in conformitate cu modul de inscriere a acestora in carnetul de munca, astfel:
a) salariile brute, pana la data de 1 iulie 1977;
b) salariile nete, de la data de 1 iulie 1977 pana la data de 1 ianuarie 1991;
c) salariile brute, de la data de 1 ianuarie 1991.
2)-Este o discriminare de aproximativ 0,3-0,35 puncte.
Mai exact de peste 50%.
Asa prevede legea.
...de acord, cu retineri, dar ati ocolit "delicat" intrebarea de baza : cine hotaraste daca se ia in calcul salariul minim pe economie sau salariul minim pe tara (brut sau net...astea sant.... amanunte ?!!) si cand ?(in ce conditii?)