avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program in ture 12/24, 12/48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program in ture 12/24, 12/48

Buna ziua, daca un salariat lucreaza in ture 12/24, 12/48 dar la cele 12 ore se adauga si pauza de 30 de minute (practic lucreaza 12,5 ore si este pontat 12 ore pentru ca 30 minute reprezinta pauza) automat repausul urmator este de 23,5 ore, respectiv 47,5 ore, este o problema acest lucru dpvd legal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 8 Iulie 2017
Nu este nicio problema, intrucat pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă. (art.134 C.mun.)
Multumesc, am o problema cu un salariat care imi spune ca daca eu il tin 12,5 ore la lucru nu mai poate beneficia de cele 24 ore legale de repaus pentru ca sunt doar 23,5 ore.
Il tineti 12 ore 30 min la munca , intrucat are 30 de min pauza de masa... sa renunte la ea si atunci va avea 24 de ore repaus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional modificare program de munca personal turant ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: avem salariati care lucreaza 8 orezi, 40 ore/saptamana. Dorim sa le modificam programul ... (vezi toată discuția)
Repausul săptămânal, art.137 codul muncii francisca_maria francisca_maria Stimați domni, Doresc să supun atenției dvs următoarea situație pentru un magazin cu vânzare articole îmbrăcăminte: - program de lucru L-V: ... (vezi toată discuția)
Pauze la program de 12 h/zi dudu7 dudu7 conform Codului Muncii,de cate pauze beneficiaza un angajat care lucreaza 12 ore /zi? (vezi toată discuția)