avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lncredintare definitiva minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lncredintare definitiva minor

Buna seara. Am o fetita de 8 ani si as dori sa stiu cum pot obtine incredintarea definitiva a minorului in conditiile in care tatal a recunoscut copilul dar nu am fost casatoriti. De 5 ani nu mai stiu absolut nimic despre el, nu reusesc sa dau de el. Doresc sa pot pleca cu copilul din tara si nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:38, 26 Iulie 2017
Nu vad temei, trebuie intai sa gasiti tatal. Apoi actiune in instanta, dar aveti sanse mai mari sa iesiti din tara cu hotarare decat sa obtineti exercitarea autoritatii parintesti singura.
Pentru a obţine autoritatea părintească unică, trebuie să deschideţi acţiune în instanţă, prin care cereţi exercitarea autorităţii părinteşti de către dvs. şi domiciliul fetei la dvs.
Motivaţi prin absenţa totală a tatălui din viaţa minorei şi prin dificultăţile pe care le întâmpinaţi la şcoală, la obţinerea paşaportului, când aveţi nevoie de semnătura tatălui, tată care nu e de găsit.
Veţi indica ultima adresă cunoscută de către dvs., pentru a putea fi legal citat.
Daca vreti custodie unica angajati avocat ca sa aveti sanse bune si sa le fructificati.
Se poate sa obtineti custodie exclusiva si daca vreti sa plecati din tara cu copilul asa ar fi bine sa se intample.
Si fara asta poate iesi din tara cu o hotarare mai rapida si mai ieftina.
Sincer, Claudiu, pui mesajul asta peste tot. Sigur ca, daca omul se impiedica si moare, e alta situatie, insa noi ne chinuim sa-i dam un hint despre solutie si, cand nu se poate ca nu avem date, despre ce ar putea conta in situatia lui, in fata unei instante etc.
Da, daca isi face actiunea atat de vaga cum e mesajul de mai sus, are sanse sa piarda. Dar nu vb aici de darca si cu parca.

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Bună seara. as avea o întrebare. eu și fostul partener avem ... Gabriela332 Gabriela332 Bună seara. As avea o întrebare. Eu și fostul partener avem un copil de aproape 5 ani. De 3 ani de zile nu mai formam un cuplu. Între timp amândoi ne am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)