avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea salarizării - reîncadrare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea salarizării - reîncadrare

Bună ziua! Un funcționar public încadrat pe un post de referent - studii medii, a promovat examenul de promovare, însă ANFP a atacat dispoziția Primarului pe motiv că studiile au fost finalizate anterior ocupării postului. Acțiunea ANFP a fost respinsă de instanța de fond, sentința nu a fost comunicată încă. Întrebarea mea este dacă există vreo portiță, în sensul că odată cu reîncadrarea care ar trebui făcută luna aceasta cu legea 153/2017, persoana să fie încadrată în funcția superioară?
Este clar că dispoziția este suspendată până la finalizarea acțiunii. Însă oare este suspendată și procesul-verbal cu rezultatul promovării? Este practic un act premergător actului administrativ.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Butterfly2014 , utilizator 23:44, 10 Iulie 2017
Daca studiile au fost finalizate inainte de ocuparea postului e clar ca nu are dreptul la ele. A dat examen pe un post cu studii medii cu toate ca avea studii superioare, inseamnand ca si-a asumat riscul. Normal ar fi sa se scoata la concurs un alt post cu studii superioare la care functionarul sa se inscrie din nou la concurs. Pana acum asa era.
Păcat...Mulțumesc de răspuns. Așteptăm recursul, poate câștigăm și acolo, dar nu am mari speranțe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)