avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... fotografie Facebook
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

fotografie Facebook

Buna ziua,

Aseara am avut un mic incident (accident) cu masina firmei pe care o reprezint. O persoana m-a fotografiat pe mine si masina si le-a facut publice intr-un grup pe Facebook. L-am contact aseara pe individul respectiv si l-am rugat sa stearga pozele, dar a refuzat. Masina este inscriptionata cu numele societatii, cu datele de contact si nu as dori ca acele poze sa fie pe Facebook, deoarece consideram ca ne poate afecta imaginea. In accident nu au fost victime, s-au strambat niste fiare. Ce as putea sa fac ca persoana respectiva sa stearga pozele? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
yan17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:21, 15 Iulie 2017
Daca refuza sa scoata pozele doar prin proces civil puteti obtine acest lucru.
Trebuie prezentate argumentele in justitie.
As sanse sa castig procesul? Daca as castiga procesul, as putea sa ii cer si cheltuieli de judecata?
Șansele de a câștiga procesul pe o asemenea speță sunt minime, deoarece pozele sunt făcute într-un loc public, și reprezintă dreptul la libera exprimare a unui cetățean.
Dacă pozele erau făcute pe un spațiu privat, lucrurile stăteau altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Postare pe facebook fara acordul meu corish corish Buna seara!Am si eu o intrebare: daca o persoana, care a fost prietena fratelui meu, posteaza pe facebook poze cu copilul meu fara acordul meu, o pot da in ... (vezi toată discuția)
Fotografia care ma reprezinta poate fi postata pe facebook doar pentru ca a fost facuta cand eram in public? doloresz doloresz Nu am cont pe facebook si am fost surprinsa cand de la un prieten am primit un link unde am aparut pe o poza (tip portret). Am cautat fotograful prin email si ... (vezi toată discuția)