avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte o mostenire ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte o mostenire ?

Familiea A are doi copii A1 si A2 si au trait intr-un apartament. Tatal a murit si s-a facut o succesiune (intre mama A si copiii A1 si A2).

Copilul A1 a dobandit o casa noua inaintea primei casatorii si are un baiat A11 (din prima casnicie). Dupa divort s-a recasatorit cu C (casnicie de peste 15 ani, sotia C avand un copil dintr-o casatorie anterioara C1)

Intrebare
In cazul decesului Mamai A , iar apoi a copilului A1, cum se impart (in ce cote) cele doua apartamente intre sotia C din a doua casatorie si baiatul A11 si C1?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:12, 9 Iulie 2017
C1 nu are nicio legatura cu mostenirea in discutie, el o s-o mosteneasca pe maica-sa cand i-o veni vremea.
Sotia supravietuitoare mosteneste 1/4, iar copilul lui 3/4., In masa succesorala intra ce a mostenit omul de la maica-sa A( adica jumatate din apartamenul de care vb la inceput) si casa ce o avea el, plus jumatate din bunurile comune cu cea de-a doua nevasta .
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectul general si particular al reprezentarii in materia succesiunii. codeck codeck Imi poate explica cineva va rog in ce consta mai exact efectul general (impartirea pe tulpini a mostenirii) Art 968 NCC si efectul particular Art 969 NCC al ... (vezi toată discuția)
Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)