avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Cat costa sa dai in judecata tatal copiilor daca acesta nu isi plateste pensia alimentara
Cel mai recent răspuns: geoanna , utilizator 21:42, 10 Iulie 2017
20 lei taxa de timbru.
Daca aveti stabilita pensia, nu aveti de ce sa il mai dati in judecata. Daca nu plateste, fie apelati la un executor judecatoresc in vederea executarii silite- avansati bani pentru cheltuieli si se recupereaza de la debitor, daca o fi de unde, daca nu, platiti dvs integral onorariul si cheltuielile si ramaneti cu paguba, fie ii faceti plangere penala=la pt abandon de familie, asta e gratis. Plangerea trebuie depusa in maxim 3 luni dupa 3 luni de neplata.
La judecatorie pt a-l da in judecata, mergeti doar pt marirea pensiei daca o aveti stabilita in suma fixa, nu in procent.
Mergeti si depuneti plangere penala la Sectia de Politia de care apartineti sau direct la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartineti.Nu va costa nimic!!! Nici macar cei 20 lei care apune cineva mai sus :) ....pt marire pensie se plateste taxa de timbru.Noul Cod Penal "obiga" pagubitul sa mearga sa depuna plangere in maxim 3 luni de la savarsirea faptei penale de abandon de familie!! ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pensie alimentara ContSters329251 ContSters329251 Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua,in 2008 am obtinut un credit pe 10 ani, de la o banca. De cativa ani sunt pensionara pe caz de boala,revizuibil anual si veniturile mele au scazut f ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile ... (vezi toată discuția)