avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii bancare

Buna ziua,in 2008 am obtinut un credit pe 10 ani, de la o banca. De cativa ani sunt pensionara pe caz de boala,revizuibil anual si veniturile mele au scazut f mult.Rata e 230 lei si pensia, 920. Am fost la banca sa vad daca se poate face ceva pt a-mi micsora rata,insa,au spus ca au nevoie de garantie imobiliara sau giranti. Eu casa nu am, cat despre giranti...nici atat. Nu am reusit sa rezolv nimic,nu stiu ce se poate intampla acum. Eu sunt divortata, am 2 copii, unul de 21 ani,care nu are loc de munca si celalalt de 14 ani,elev. Nu stiu ce urmeaza sa se intample si ce as putea sa fac mai departe.multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:16, 15 Decembrie 2013
Buna ziua,

In interesul dvs este sa platiti in continuare rata, asa cum v-ati obligat. Daca vor trece la executare va vor retine 1/3 din pensie, si vor calcula dobanda penalizatoare in asa fel incat o sa platiti toata viata si tot nu veti achita.
Mai bine platiti inca 5 ani si scapati.
Nimeni nu poate obliga banca, un comerciant privat, sa va faca concesii si sa va ierte de datorii. bancile au si ele propriii creditori, care nu ii iarta de datorii.
Nu, eu doream sa obtin o micsorare a valorii ratei,...
Da, am inteles. Daca banca nu este de acord, nimeni nu va poate ajuta.

mergeti, explicati-le situatia si poate reusiti sa ii convingeti. Instanta nu o va putea face.
Am inteles,multumesc mult pt raspuns!
Incercati o refinantare de la alta banca, daca se angajeaza copilul major aveti un girant.
Mergeti la dgaspc poate reusiti o incadrare in grad de handicap si mai luati un banut. Copiii sau cel mic primeste pensie ?
Pana identificati alte surse de venit, mai chinuiti-va sa platiti rata asa cum e. E f important sa nu aveti restante daca sperati la intelegere din partea bancii sau contracte viitoare.
Daca ajungeti la executare silita va vor retine 1/3 din pensie care ar insemna tot cat aveti rata acum, numai ca datoria va fi inzecit mai mare.

Alte discuții în legătură

Rata la banca ContSters129337 ContSters129337 Anul trecut am luat un credit de nevoi personale. Venitul meu net in acel moment era de 2.200 ron/luna. Acum venitul meu este de 590 ron/luna iar rata la banca ... (vezi toată discuția)
Girant bun de plata Voiculescu Marius Voiculescu Marius Buna ziua! Acuma multi ani maicamea a girat pe cineva si pers respectiva nu sa mai platit ratele si lucreaza in momentu de fata,maicamea nu lucreaza si ne ... (vezi toată discuția)
Executare gazaaa gazaaa Buna ziua!Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat!In luna noiembrie am imprumutat suma de 10000 lei prin contract notarial fara garantie sau giranti pentru o ... (vezi toată discuția)