avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rata la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rata la banca

Anul trecut am luat un credit de nevoi personale. Venitul meu net in acel moment era de 2.200 ron/luna. Acum venitul meu este de 590 ron/luna iar rata la banca este de 650 ron/luna. Am cerut bancii sa imi micsoreze rata, dar raspunsul a fost ca o pot face doar daca aduc garantii imobiliare sau giranti. Mentionez ca nu detin un imobil proprietate personala si nici nu pot obliga pe cineva sa isi ipotecheze apartamentul pentru un credit de cateva mii de euro. Giranti pe cine sa aduc atata vreme cat toti oamenii au rate la banci si ei vor fara rate si fara datorii la Biroul de Credite. Mentionez ca sunt unic intretinator de familie, avand custodia unui minor de 4 ani. Efectiv nu pot sa achit o rata care depaseste venitul meu net, in plus ar trebui sa mor de foame atat eu cat si copilul. Eu stiu ca in Codul Muncii se prevede ca valoarea totala a popririlor, poate fi de 1/3 pana la jumatate din venitul net lunar. Bancile nu tin cont de acest lucru?
Ce e de facut?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters129337 , utilizator 20:59, 17 Septembrie 2010
nu aveti prea multe posibilitati, in situatia data.. platiti cat si cand puteti. in cazul unei executari silite, nu vor putea popri decat 1/3 din salariu. ar fi bine ca salariul dvs sa-l incasati cash, nu prin banca.( daca il luati prin banca, si-l trag pe tot, pana depuneti contestatie si se rezolva, banii raman la ei).
partea prosta e ca ramaneti cu restante si se vor acumula penalitati, asat face ca datoria sa se mareasca si sa aveti f mult de plata fata de normal.
ce v-au cerut ei garantii si giranti, e pt a avea ce si pe cine executa pt a-si recupera banii mai repede, intelegerea cu dvs de micsorare a ratelor nu urma sa functioneze mult timp
Nu voi ajunge sa am restante. Credeam ca pot gasi o cale legala sa mi se micsoreze rata macar pentru 3-6 luni. Eu am un contract pe drepturi de autor si credeam ca voi rezolva pe cale amiabila. Multumesc pt raspuns!
maya2010 a scris:

Anul trecut am luat un credit de nevoi personale. Venitul meu net in acel moment era de 2.200 ron/luna. Acum venitul meu este de 590 ron/luna iar rata la banca este de 650 ron/luna. Am cerut bancii sa imi micsoreze rata, dar raspunsul a fost ca o pot face doar daca aduc garantii imobiliare sau giranti. Mentionez ca nu detin un imobil proprietate personala si nici nu pot obliga pe cineva sa isi ipotecheze apartamentul pentru un credit de cateva mii de euro. Giranti pe cine sa aduc atata vreme cat toti oamenii au rate la banci si ei vor fara rate si fara datorii la Biroul de Credite. Mentionez ca sunt unic intretinator de familie, avand custodia unui minor de 4 ani. Efectiv nu pot sa achit o rata care depaseste venitul meu net, in plus ar trebui sa mor de foame atat eu cat si copilul. Eu stiu ca in Codul Muncii se prevede ca valoarea totala a popririlor, poate fi de 1/3 pana la jumatate din venitul net lunar. Bancile nu tin cont de acest lucru?

Ce e de facut?
Multumesc anticipat!

sub nicio forma nu aduceti alte garantii, chiar daca le gasiti!

cazuri similare:

www.avocatnet.ro/content/for...

Daca fac plangere la ANPC rezolv ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale- cuantum poprire justme8 justme8 buna ziua, am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara girant pe 5 ani, din nefericire salariul mi-a fost micsorat , avand monentan unul brut ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua,in 2008 am obtinut un credit pe 10 ani, de la o banca. De cativa ani sunt pensionara pe caz de boala,revizuibil anual si veniturile mele au scazut f ... (vezi toată discuția)
Rata la credit de nevoi personale uga321 uga321 Buna ziua Am si eu o intrebare? Am un credit la o banca in valoare de 120 euro pe luna luat prin 2008 (credit ne nevoi personale fara garantie girant sau ... (vezi toată discuția)