avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Fără Plată sau Demisie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Fără Plată sau Demisie ?

Buna ziua,

Aș dori să îmi iau concediu fără plată, pentru 1-2 luni ( sau cât permite regulamentul intern al firmei unde lucrez.. ).

Sunt oarecum obligat de angajator - fără plată sau demisia.
Care ar fi diferența între a fi în Fără Plata și demisie ?
Pt primele 1-2 luni, în fără plată am asigurare medicală ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 10 Iulie 2017
CFP nu constituie vechime in munca si nici stagiu de cotizare la poensie, somaj , sanatate. Dupa expirarea CFP, veti reveni la locul de munca.

In situatia demisiei , raportul de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv
e pe varianta cu demisie de comun acord, adică imediat, a 2-a zi.
Am vreun avantaj în a sta în fără plată ( și ulterior demisie ) în loc să îmi dau demisia direct ?
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
adrianfltm, utilizator
"Demisie cu acordul partilor" nu exista in Codul Mubncii.

Fie se solicita incetarea c.i.m. prin demisie, fie cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)