avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratie venit obtinut din strainatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratie venit obtinut din strainatate

Buna ziua!
O persoana este angajata ca programator in Romania, la o firma cu sediu in RO.
De asemenea are o colaborare fara contract cu o firma din afara UE pentru care ofera consultanta online.
Venitul pe care il realizeza din aceasta colaboare nu a fost declarat. Venitul nu e obtinut din Ro dar persoana nu paraseste tara pentru aceasta munca.
Doreste sa il declare si de aceea as vrea sa stiu pentru ce perioada trebuie declarat.
De la inceperea colaborarii sau doar pentru anul anterior?

Penalitatile pentru nedeclarare care ar fi? Sub ce forma de organizare se poate inscrie pentru declararea venitului?

Am intrebat cativa contabili si mi-au spus ca nu trebuiesc declarate decat veniturile pfa-urilor :(

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Declarare venituri Maria_2010Z Maria_2010Z Buna ziua! Sunt angajat ca programator la o firma cu sediu in RO. De asemenea am o colaborare cu o firma din afara UE pentru care ofer consultanta ... (vezi toată discuția)
Infintarea unei firme in 2025 Marius_02 Marius_02 Buna ziua, Momentan lucrez in IT avand un CIM ca si forma de colaborare, si doresc infintarea unei firme pentru colaborare B2B cu diferiti clienti UE sau ... (vezi toată discuția)
Creare societate in strainatate pentru a colabora cu o firma din romania. motiv: impozitare, asigurare sanatate si credit neplatit roger_f roger_f Buna ziua, Cadru: sunt cetatean Roman cu 2 credite neplatite la banci. Creditele au fost vandute firmelor de recuperare care imi opresc din salariul mic ... (vezi toată discuția)