avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua,
Poate cineva sa imi explice,un exemplu, ce inseamna :" Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni."

Art. 244 Noul Cod Penal Înşelăciunea Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Cel mai recent răspuns: chris_d , utilizator 10:03, 13 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De exemplu:

Pentru a induce în eroare partea vătămată, infractorul îi prezintă acestuia un act care este falsificat.

Avem, în consecinţă, înşelăciune, şi fals în înscrisuri (sau uz de fals, în funcţie de circumstanţe), urmând să se reţină ambele infracţiuni, în concurs.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un dosar de urmarire penala pentru inselaciune? gogu88 gogu88 o persoana a inheiat un contract de prestari servicii cu un individ acesta a complectat cu date fictive de teama unui control de la garda financiara si a ... (vezi toată discuția)
Minimul și maximul pedepsei munliv munliv Bună seara. O întrebare pt sspecialiști, care sunt pedepsele pt inselaciune cu uz de fals cu fapta recunoscuta încă din faza de cercetare, și ce ... (vezi toată discuția)
Teapa data de magazin on-line davidescucostel davidescucostel Buna seara , Am fost pacalit de catre un site on-line care ofera produse \\" reduse , la promotie .... etc \\" in felul urmator : - am cumparat un ... (vezi toată discuția)