avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Rectificare D112 pentru impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Rectificare D112 pentru impozit

Buna ziua, am sesizat ca de 3 ani oprim impozit pentru tichete pentru un salariat cu certificat de handicap. Pentru a rectifica impozitul trebuie sa fac d112 rectificativa in fiecare luna pe ultimii 3 ani sau pot modifica impozitul in ultima d112(cea lunara)?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 20:59, 15 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca e munca mai multa, intocmiti rectificative pentru fiecare luna.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de aplicare a Codului fiscal prevad astfel:

SECȚIUNEA a 6-a - Obligații declarative ale plătitorilor de venituri din salarii
17. ...
(7) În situația în care se constată elemente care generează modificarea veniturilor din salarii și asimilate salariilor și/sau a bazei de impunere aferente veniturilor unei persoane fizice, pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar, recalcularea drepturilor respective și stabilirea diferențelor de impozit constatate se efectuează pentru luna la care se referă, iar diferențele de impozit rezultate vor majora/diminua impozitul datorat începând cu luna constatării.

DUpa parerea mea, aceste prevederi permit retinerea diferentelor de impozit calculate in luna constatarii, fara declaratii rectificative din urma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La fel am zis si eu la un control de la ANAF, numai ca parerea mea nu a contat, ci numai a lor. Asa ca am facut 22 de declaratii 112 rectificative, fara a mai fi amendat. Din pacate, uneori, practica celor care controleaza bate orice prevedere legfala. Cam cu era pana la revolutie cu " indicatiile pretioase ", care anulau orice lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala acordata eronat noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat a primit deducere personala dar nu trebuia sa i se acorde, cim nefiind ... (vezi toată discuția)
Deducere personala gheorghe28 gheorghe28 Desi am depus documentele prevazute in lege firma nu mi a aplicat deducerea in ultimele 4 luni. Mi s au cerut documemtele iar, adica adeverinta de la tatal ... (vezi toată discuția)
Omisiune depunere declaratie contribualil luci_ion luci_ion Am un coleg care a avut anul trecut in intretinere sotia, timp de 3 luni. Din ianuarie sotia s-a angajat, insa nu am mai verificat situatia si colegul meu a ... (vezi toată discuția)