avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Desi am depus documentele prevazute in lege firma nu mi a aplicat deducerea in ultimele 4 luni. Mi s au cerut documemtele iar, adica adeverinta de la tatal copilului si sa completez o alta declaratie. Dar pe cele 4 luni nu se mai poate face nimic? Cine este raspunzator pentru aceasta greseala? Firma are sediul in Timisoara, iar actele au fost trimise de catre seful de magazin, in plic, in prezenta mea.

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:53, 22 Aprilie 2016
Daca documentele au sosit cu intarziere se poate face corectia statului de salarii si rectificarea declaratiei 112.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
Iulian MANEA, Contabil
Angajatorul are obligatia sa recalculeze impozitul pe cele 4 luni, iar diferentele rezultate se aplica la lichidarea lunii in care se face regularizarea.
Aveti mai jos prevederile legale din Normele de aplicare a Codului fiscal:

SECȚIUNEA a 6-a

Obligații declarative ale plătitorilor de venituri din salarii
....
(4) Fiecare angajator/plătitor de venituri din salarii și asimilate salariilor este obligat, potrivit prevederilor art. 78 alin. (5) din Codul fiscal, să determine impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil, prin însumarea impozitului aferent venitului fiecărei luni din anul fiscal, indiferent de numărul de luni în care contribuabilul a realizat venituri din salarii și asimilate salariilor de la acesta.
....
(7) În situația în care se constată elemente care generează modificarea veniturilor din salarii și asimilate salariilor și/sau a bazei de impunere aferente veniturilor unei persoane fizice, pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar, recalcularea drepturilor respective și stabilirea diferențelor de impozit constatate se efectuează pentru luna la care se referă, iar diferențele de impozit rezultate vor majora/diminua impozitul datorat începând cu luna constatării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 448/2016 - scutire impozit salariu gradul 2 de handicap nydyan nydyan Buna ziua, Mama a fost diagnosticata cu neoplasm mamar anul trecut. In momentul diagnosticarii era angajata iar acum beneficiaza de concediu medical pana ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru copilul sotului mariapopovici mariapopovici Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la doua intrebari: 1.am facut cerere cand m-am angajat la unitatea(de stat)(anul 2013) unde lucrez ca vreau sa ... (vezi toată discuția)
Deducere pentru minor in intretinere LISABELLA LISABELLA Buna ziua, Din 1 februarie sunt angajata a unei companii care nu mi-a acordat deducerea pentru minorul aflat in intretinere cu toate ca am prezentat acte ... (vezi toată discuția)