Desi am depus documentele prevazute in lege firma nu mi a aplicat deducerea in ultimele 4 luni. Mi s au cerut documemtele iar, adica adeverinta de la tatal copilului si sa completez o alta declaratie. Dar pe cele 4 luni nu se mai poate face nimic? Cine este raspunzator pentru aceasta greseala? Firma are sediul in Timisoara, iar actele au fost trimise de catre seful de magazin, in plic, in prezenta mea.
Angajatorul are obligatia sa recalculeze impozitul pe cele 4 luni, iar diferentele rezultate se aplica la lichidarea lunii in care se face regularizarea.
Aveti mai jos prevederile legale din Normele de aplicare a Codului fiscal:
SECȚIUNEA a 6-a
Obligații declarative ale plătitorilor de venituri din salarii
....
(4) Fiecare angajator/plătitor de venituri din salarii și asimilate salariilor este obligat, potrivit prevederilor art. 78 alin. (5) din Codul fiscal, să determine impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil, prin însumarea impozitului aferent venitului fiecărei luni din anul fiscal, indiferent de numărul de luni în care contribuabilul a realizat venituri din salarii și asimilate salariilor de la acesta.
.... (7) În situația în care se constată elemente care generează modificarea veniturilor din salarii și asimilate salariilor și/sau a bazei de impunere aferente veniturilor unei persoane fizice, pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar, recalcularea drepturilor respective și stabilirea diferențelor de impozit constatate se efectuează pentru luna la care se referă, iar diferențele de impozit rezultate vor majora/diminua impozitul datorat începând cu luna constatării.