avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere pentru minor in intretinere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere pentru minor in intretinere

Buna ziua,

Din 1 februarie sunt angajata a unei companii care nu mi-a acordat deducerea pentru minorul aflat in intretinere cu toate ca am prezentat acte justificative la semnarea contractului de munca. Chiar daca este greseala dumnealor, acum mi se spune ca nu pot primi deducerea retroactiv. Este corect?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:09, 25 Aprilie 2017
Angajatorul are obligatia si posibilitatea sa faca corectia in luna de calcul curenta, conform prevederilor de mai jos:

Normele de aplicare a Codului fiscal:

SECȚIUNEA a 6-a - Obligații declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

17.
(1) În aplicarea prevederilor art. 81 declarațiile privind calcularea și reținerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit se completează de plătitorul de venit și se depun la organul fiscal la care plătitorul de venit este înregistrat în evidență fiscală. ...
(7) În situația în care se constată elemente care generează modificarea veniturilor din salarii și asimilate salariilor și/sau a bazei de impunere aferente veniturilor unei persoane fizice, pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar, recalcularea drepturilor respective și stabilirea diferențelor de impozit constatate se efectuează pentru luna la care se referă, iar diferențele de impozit rezultate vor majora/diminua impozitul datorat începând cu luna constatării.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala gheorghe28 gheorghe28 Desi am depus documentele prevazute in lege firma nu mi a aplicat deducerea in ultimele 4 luni. Mi s au cerut documemtele iar, adica adeverinta de la tatal ... (vezi toată discuția)
Omisiune depunere declaratie contribualil luci_ion luci_ion Am un coleg care a avut anul trecut in intretinere sotia, timp de 3 luni. Din ianuarie sotia s-a angajat, insa nu am mai verificat situatia si colegul meu a ... (vezi toată discuția)
Rectificare d112 pentru impozit oanaboro oanaboro Buna ziua, am sesizat ca de 3 ani oprim impozit pentru tichete pentru un salariat cu certificat de handicap. Pentru a rectifica impozitul trebuie sa fac d112 ... (vezi toată discuția)