Din 1 februarie sunt angajata a unei companii care nu mi-a acordat deducerea pentru minorul aflat in intretinere cu toate ca am prezentat acte justificative la semnarea contractului de munca. Chiar daca este greseala dumnealor, acum mi se spune ca nu pot primi deducerea retroactiv. Este corect?
Angajatorul are obligatia si posibilitatea sa faca corectia in luna de calcul curenta, conform prevederilor de mai jos:
Normele de aplicare a Codului fiscal:
SECȚIUNEA a 6-a - Obligații declarative ale plătitorilor de venituri din salarii
17.
(1) În aplicarea prevederilor art. 81 declarațiile privind calcularea și reținerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit se completează de plătitorul de venit și se depun la organul fiscal la care plătitorul de venit este înregistrat în evidență fiscală. ... (7) În situația în care se constată elemente care generează modificarea veniturilor din salarii și asimilate salariilor și/sau a bazei de impunere aferente veniturilor unei persoane fizice, pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar, recalcularea drepturilor respective și stabilirea diferențelor de impozit constatate se efectuează pentru luna la care se referă, iar diferențele de impozit rezultate vor majora/diminua impozitul datorat începând cu luna constatării.