As dori sa stiu daca este legal sa se ceara angajatului raport de activitate zilnic pe ore, cu activitatile desfasurate: proiecte, lucrari de crecetare, probe laborator? Tinand cont ca in momentul cand am semnat contractul de munca nu era trecut plata/h?
Raportele de activitate nu sunt un element reglementat disctinct din punct de vedere legal. Ele reprezinta indeplinirea oligatiilor de serviciu astfel cum aceastea sunt trasate de catre angajator.
Teoretic, aceasta obligatie (de a intocmi rapoarte de activitate detaliate) ar fi trebuit scrisa in fisa postului. Chiar si daca nu a fost trecuta acolo, angajatorul are voie oricand sa traseze sarcini angajatului in limitele postului ocupat.
Daca vi se pare ca angajatorul va traseaza sarcini care nu au fost avute in vedere la momentul angajarii, puteti incerca sa ii cereti o marire de salariu.
Astfel, intocmirea unui raport de activitate zilnic pe ore nu este o obligatie nelegala raportat la modalitatea de plata a salariului (pe ore, pe zile sau pe luna), intrucat ziua de munca se presupune ca are 8h, iar saptamana lucratoare 40 h.
Job week-end
yonutsz002
Buna ziua, as dori o parere. Sunt angajat pe week-end(part time) si mi-a fost blocata marirea salariala pe motiv ca nu mai fac angajari pe acel post.In ... (vezi toată discuția)