avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tractor cu categoria b
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tractor cu categoria b

Bună ziua am si o intrebare am fost oprit in trafic cu un tractor de 10 tone si o remorcă de 8 tone cu permis categoria B pentru ăsta mia fost reținut permisul pe perioadă nedeterminată pana la soluționarea cazului..este corect??multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:14, 11 Iulie 2017
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr195/2002 actualizat in 2007 CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg;

Daca masa maxima autorizata a remorcii depaseste 750 kg si ati depasit 3500 kg masa ansamblului -greutate maxim admisa,este temeinica si legala sanctiunea aplicata
Poate fi condus conform pct 2 un ansamblu cu masa de 4250 kg cu conditia ca remorca sa fie de max 750 kg.
Daca remorca era incarcata ,evident depasea greutatea maxim admisa de 750 kg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am voie cu categoria b draganjvc draganjvc am un opel astra h de 1380kg greutatea proprie si 1920 kg maxim autorizat si o rulota de 970kg greutatea proprie si 1000kg maxim autorizat .cu disc de ... (vezi toată discuția)
Permis categoria b + remorca tandem, ansamblu < 3500 kg user-isha user-isha Buna ziua, Lucrez si locuiesc in Germania. Posed un autoturism de maxim 2000 kg (masa proprie si incarcatura) care are voie sa tracteze o remorca de maxim ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier sandidu sandidu conform N.C.R \\"\\"\\"\\"Categoria B: 3.ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un ... (vezi toată discuția)