avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de maternitate si indemnizatia de CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de maternitate si indemnizatia de CCC

Buna ziua , am o nelamurire in ceea ce priveste indemnizatia de maternitate.
In cazul in care in ultimele 12 luni lucrate , 3 dintre acestea sunt in concediu prenatal, in momentul calcularii indemnizatiei , acel procent de 85% pentru ce suma este aplicat in cazul celor 3 luni de prenatal?
Concediul prenatal stiu ca se calculeaza 85% din salarul brut pe ultimele 6 luni , iar indemnizatia de maternitate 75% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni lucrate.
Va rog foarte frumos sa ma lamuriti ! :) As vrea sa ies in prenatal , dar ma tem ca imi va afecta suma indemnizatiei de maternitate. Nu as vrea sa merg la servici chiar pana in ultima zi de sarcina ....

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 11 Iulie 2017
Pentru perioada celor 3 luni de concediu prenatal se aplica 85% la indemnizatia de maternitate.

Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil Chirasan Chirasan Buna ziua, Sunt in luna a 7-a de sarcina si as dori sa stiu cum se calculeaza valoarea indemnizatiei de crestere a copilului, daca doresc sa imi iau ... (vezi toată discuția)