avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente

Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost agresat fizic de catre o persoana cunoscuta (este primul incident de acest fel). In urma acestui incident m-am ales cu cateva vanatai pe corp, echimoze, camasa rupta, tel spart, .... dupa care agresorul a plecat de la fata locului. Am sunat la 112, am dat o declaratie, (plangere) in care s-a mentionat "infractiunea de loviri si alte violente", totul s-a intamplat pe strada, exista un martor caruia i s-a luat date de contact de catre echipajul sosit. Intre timp mi-am scos certificat medico-legal in care se mentioneaza ca am avut nevoie de 3 zile de ingrijiri medicale. Urmeaza sa fiu chemat la politie pt o alta declaratie. Intrebarea este: daca nu imi retrag plangerea si atasez acest certificat m.l. ce poate pati agresorul?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 19:02, 11 Iulie 2017
Conf.art.193(2)NCP aceasta fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani sau,cu amenda.
Va fi cercetat in libertate?, ma gandesc ca ar putea sa se razbune mai rau pe mine, va trebui sa imi angajez un avocat ?
Probabil că va fi cercetat în libertate, dacă nu are antecedente penale. Dacă se va "răzbuna mai rău pe dumneavoastră", atunci sigur va fi cercetat în stare de arest preventiv.

Avocat nu trebuie să vă angajaţi, ci puteţi, aveţi dreptul să vă angajaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)
Acte de violență Sebastian seby Sebastian seby Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)