Buna ziua,
In mare situatia sta cam asa : am divortat in urma cu 4 ani prin notar iar fostul meu sot a semnat ca este de acord cu plata unei pensii de intretinere in valoare de 300 ron pentru ambii copii. De atunci si pana in urma cu un an nu a platit nimic copiilor iar in octombrie anul trecut a venit cu un tabel si cu suma de 300 ron , tabel unde el mi-a cerut sa-i semnez , precizez ca tabelul nu este legalizat , iar acum ma trezesc ca din nou de 3 luni nu mai aduce nici un ban copiilor. Intrebarea mea este urmatoarea : In aceste conditii legal ce s-ar putea face ?
Va multumesc!
Puteti cere executarea silita a conventiei notariale privind pensia de intretinere datorata de fostul sot.
Puteti face cerere la instanta pentru marirea pensiei de intretinere si obtinerea unei hotarari judecatoresti pentru plata unei pensii mai mari avand in vedere ca ar trebui sa plateasca cel putin 1/3 din salariul minim pe tara.
Puteti sa faceti si plangere penala pentru abandon de familie pentru ca nu a platit pensia de intretinere pentru 3 luni consecutiv.
Puteti face toate cele trei operatiuni concomitent sau alternativ.