Buna ziua ! As vrea sa va intreb ,legal ce as putea face in conditiile in care am divortat in 2014 la notar iar acolo am decis de comun acord ca pensia de intretinere sa fie 300 ron pentru amandoi copiii. Fostul meu sot nu a platit nimic pana anul trecut in octombrie , cand a venit cu 300 ron si un tabel cu lunile anului in care i-am semnat pe luna septembrie . Insa de teri luni nu le-a mai adus nimic copiilor . Ce as putea face ?
Pai discutati cu tatal ca sa vedeti care e problema. Apoi, eventual, apelati, in baza acordului notarial, la un executor judecatoresc. Acesta ii va pune poprire pe salariu in limita a 50% pana la recuperarea datoriei. Daca lucrurile se repeta, puteti sa faceti plangere si la politie in baza Art 378 Cod Penal.
Toata lumea are nevoie de bani. Dar pensia este obligatia lui si dreptul e al copiilor. Mai mult deat atat, cf legii, avand 2 copii, puteti cere in instanta stabilirea unei pensii de 1/3 din venitul net al tatalui.
Proprirea pe salariu
mokusko
SOTUL MEU LUCREAZA LA O FIRMA DE PAZA.IN LUNA MARTIE A PRIMIT UN SALARIU DE 320.00 RON DESI A LUCRAT TOATA LUNA.FIRMA SUSTINE CA ARE O HOTARARE JUDECATOREASCA ... (vezi toată discuția)