avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamurire- neplata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamurire- neplata pensie de intretinere

Buna ziua ! As vrea sa va intreb ,legal ce as putea face in conditiile in care am divortat in 2014 la notar iar acolo am decis de comun acord ca pensia de intretinere sa fie 300 ron pentru amandoi copiii. Fostul meu sot nu a platit nimic pana anul trecut in octombrie , cand a venit cu 300 ron si un tabel cu lunile anului in care i-am semnat pe luna septembrie . Insa de teri luni nu le-a mai adus nimic copiilor . Ce as putea face ?
Cel mai recent răspuns: sofiamariaioana , utilizator 11:55, 12 Iulie 2017
Pai discutati cu tatal ca sa vedeti care e problema. Apoi, eventual, apelati, in baza acordului notarial, la un executor judecatoresc. Acesta ii va pune poprire pe salariu in limita a 50% pana la recuperarea datoriei. Daca lucrurile se repeta, puteti sa faceti plangere si la politie in baza Art 378 Cod Penal.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
asaofi, utilizator
Dar acel tabel are ceva rost ?
nu. are importanta daca dovedeste platile (chitanta, extras de cont, mandat postal)
Raspunsul lui este ca daca am nevoie de bani imi i-a copiii si ma da in judecata
Toata lumea are nevoie de bani. Dar pensia este obligatia lui si dreptul e al copiilor. Mai mult deat atat, cf legii, avand 2 copii, puteti cere in instanta stabilirea unei pensii de 1/3 din venitul net al tatalui.

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu mokusko mokusko SOTUL MEU LUCREAZA LA O FIRMA DE PAZA.IN LUNA MARTIE A PRIMIT UN SALARIU DE 320.00 RON DESI A LUCRAT TOATA LUNA.FIRMA SUSTINE CA ARE O HOTARARE JUDECATOREASCA ... (vezi toată discuția)
Intrebare neplata pensie de intretinere ContSters434352 ContSters434352 Buna ziua, In mare situatia sta cam asa : am divortat in urma cu 4 ani prin notar iar fostul meu sot a semnat ca este de acord cu plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)