Am construit acum 20 de ani o anexa compusa din baie, bucatarie si garaj pe razor, mentionez faptul ca am avut proiect, autorizatie, toata documentatie necesara de la primarie. Vecinii ne-au dat in judecata pentru demolarea cladirii, instanta a decis "modificarea acoperisului si montarea de jgheaburi colectoare de apa" ( desi acoperisul era intr-o singura apa) plus scurtarea sarpantei cu 10 cm. Garajul l-am ridicat dupa pronuntarea acestei hotarari si am facut acoperisul cu jgheab colector in spate, acum vreau sa schimb acoperisul si LA BUCATARIE SI BAIE si sa il aliniez cu cel de la garaj: Am nevoie de aprobare de la vecini? De la primarie mi-au spus ca daca nu modificam rezistenta casei nu mai avem nevoie de proiect....nu vreau sa mai intru iar in procese cu vecinul deci: Am nevoie de aprobarea lui scrisa?Mai este nevoie de autorizatie si proiect?
Daca nu modificati caracteristicile tehnice actuale nu este necesar nici acord vecin nici autorizatie de constructie
Daca intentionati insa inlocuirea materialului utilizat drept acoperis ex inlocuire acoperis placi azbociment cu placi din tabla este necesara autorizatie de constructie