Va rog si eu frumos, sa imi raspundeti la intrebarea mea, referitor la impozitul de 16 % pe veniturile persoanelor fizice care furnizeaza deseuri reciclabile unei firme de reciclare,-trebuie sau nu sa datoreze impozitul la stat- lamuriti ma va rog?
În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
e) veniturile realizate din valorificarea, prin centrele de colectare, a bunurilor mobile sub forma deșeurilor care fac obiectul programelor naționale finanțate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice;
f) veniturile de orice fel, în bani sau în natură, primite la predarea deșeurilor din patrimoniul personal;
Daca nu e vorba de astfel de venituri, atunci sunt impozabile si ar trebui sa aiba o forma de autorizare a activitatii, pt ca desfasoara activitati comerciale. Adica ma refer la o persoana fizica care aduna deseuri in nume propriu si vi le preda. Sau ar putea fi salariatul d-voastra daca colecteaza astfel de deseuri.
Vreau un pic sa imi clarificati legea : daca o persoana fizica care declara ca deseurile provin din gospodarie proprie, si nu i se trage impozitul de 16 %, va avea ceva repercursiuni, ii obligat sa plateasca la final de an catre Finante ceva, sau exista un plafon in legatura cu generare de venit din aceste surse ?
Nu exista plafon, dar acele venituri, considerate ca neimpozabile (deoarece se declara ca deseurile provin din patrimoniul personal) pot sa fie reincadrate de ANAF. Din ce inteleg eu, persoana fizica respectiva desfasoara activitati comerciale si ar trebui sa se autorizeze ca PFA, SRL, etc.
Impozit pe venit
camicami
Buna tuturor,
o societate comerciala achizitioneaza deseuri de fier de la persoane fizice, din gospodaria proprie.A aparut ,cumva,mai nou, ca societatea ... (vezi toată discuția)