avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venituri obtinute de persoane fizice ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venituri obtinute de persoane fizice neautorizate din predarea deseurilor reciclabile

- Buna ziua,imi puteti spune ce impozit pe venit plateste o persoana fizica neautorizata care preda deseuri reciclabile la o firma autorizata pe baza de ''adeverinta de primire si plata'' ? Am auzit ca din martie 2011 se aplica stopaj la sursa de 16% la suma primita si in cazul in care persoana respectiva declara provenienta deseurilor '' din gospodarie proprie". Imi puteti indica baza legala ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adrian_ro , utilizator 18:45, 18 Martie 2011
Astazi am dus si eu la un centru de reciclare, deseuri din propria gospodarie, suma primita a fost impozitata cu 16% (ceea ce am inteles si mi s-a parut legal), dar mi s-a mai aplicat o taxa la suma respectiva de 3% pentru protectia mediului. Aceasta din urma nu mi s-a parut ca ar fi legala, dar nici logica n-ar avea daca ar fi in vreo lege. In momentul in care eu am dus la reciclare anumite deseuri si nu le-am pus la cei care vin sa ridice gunoiul menajer, ajungand acestea intr-o groapa de gunoi si poluand mediul inconjurator, nu gasesc de ce sa mai impozite suma respectiva ca eu am ajutat la protectia acestuia. As vrea sa stiu daca cineva poate sa imi spuna care este legea care precizeaza treaba asta.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gunoiul menajer la locul de munca AlexCea AlexCea Buna ziua, De la 1 mai, angajatorul ne-a anuntat ca se vor pune in sediul de birouri cosuri pentru reciclare, hartie, plastic, metal si sticla. Nimic rau in ... (vezi toată discuția)
Ca magazin mic trebuie sa fac ceva legat de gestiunea deseurilor? corela corela Buna ziua! Am un magazin mic de tesaturi -metraje si produse cu lavanda-suprafata 16 mp. Am citit undeva ca au intrat in vigoare OUG nr. 38 si OUG nr. 39, ... (vezi toată discuția)
Taxa obligatorie pentru ridicarea gunoiului MariusAnA MariusAnA Buna ziua Bunicii mei au primit ieri un plic trimis de primarie (rural) cu un titlu executoriu in care sunt anuntati ca au o restanta de 430 lei. In acea ... (vezi toată discuția)