avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ca magazin mic trebuie sa fac ceva legat de gestiunea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ca magazin mic trebuie sa fac ceva legat de gestiunea deseurilor?

Buna ziua!
Am un magazin mic de tesaturi -metraje si produse cu lavanda-suprafata 16 mp.
Am citit undeva ca au intrat in vigoare OUG nr. 38 si OUG nr. 39, care modifica legislatia gestionarii deseurilor in conditiile in care Legea nr. 211 stabileste obligatii legale pentru orice producator sau detinator de deseuri.
Mentionez ca firma mea are contract de preluarea deseurilor de la magazin cu o companie locala de gunoi- care ridica intr-o singura zi pe saptamana gunoiul de la magazin(cca 3 saci de gunoi de 25 l)
Ce obligatii am eu legate de gestionarea deseurilor?Am auzit ca trebuie sa fac contract cu o firma de protectia mediului, sa fac raportari, cica amenzile sunt foaret mari pt nerespectare.....Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
corela, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 01:44, 13 Februarie 2017
Buna ziua!
In calitate de producator de deseuri aveti, in primul rand, obligatia de a colecta selectiv deseurile (menajer vs reciclabile). Deasemenea, va trebui sa desemnati o persoana (angajata sau serviciu externalizat) pentru gestiunea deseurilor si efectuarea raportarilor catre autoritatile competente (aceasta persoana trebuie sa fie instruita in domeniul GD ca urmare a abslovirii unor cursuri de specialitate). Rapoartele privind gestiunea deseurilor se intocmesc lunar si se depun la autoritatea de mediu anual (suport hartie si prin crearea unui cont on-line pe un site dedicat). In cazul in care achizitionati produse din afara tarii sau puneti pe piata produse ambalate, va incadrati si la declararea si, eventual, plata taxelor catre Fondul pt Mediu.
Amenda pentru lipsa responsabilului de mediu este de la 15.000 lei la 30.000 lei.
Amenda pentru necolectarea selectiva a deseurilor este de la 20.000 lei la 40.000 lei.
...si mai sunt...

Cu stima,
Nicoleta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Raportari substante chimice periculoase s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna seara tuturor! Va solicit si eu ajutorul in urmatoarea speta: O societate comerciala achizitioneaza substante chimice exclusiv de pe piata interna si ... (vezi toată discuția)
Norme de respectat privind protectia mediului de catre un magazin vintzi vintzi Buna ziua, in cazul unui magazin aflat intr-o comunitate rurala (desi nu are mare importatanta, decat ca si colectare selectiva a gunoiului de catre ... (vezi toată discuția)